Themaweekenden

Bij de vaste weekenden en de flexibele weekenden staat het programma niet vast. Met elkaar (kinderen en de begeleider) wordt bekeken wat er in een weekend gedaan wordt. Sommige kinderen hebben een net wat uitdagender programma nodig om gemotiveerd deel te (blijven) nemen aan de weekenden. Daarom zijn een aantal jaar geleden de themaweekenden bedacht. Vooraf is bekend welk thema en ook welk programma centraal staat tijdens een bepaald weekend. Meestal is er per weekend de keuze uit 2 verschillende thema’s, dus ook 2 verschillende programma’s. De deelname is meestal vanaf 9 of 10 jaar, een enkele uitzondering daar gelaten.

Voor elk themaweekend kan een deelnemer los worden aangemeld. U kunt dus, eventueel samen met uw kind, bepalen wanneer u het kind wel en wanneer niet aanmeldt. Let op: als u een kind eenmaal heeft aangemeld en hem of haar daarna weer wilt afmelden, dan zitten daar annuleringskosten aan vast.

Programma themaweekenden voor de komende periode

Weekend 16-18 juni 2017                 Pretpark (vanaf 8 jaar) of escaperoom (16+) (keuze uit 2 thema’s)

Zowel zaterdag als zondag gaan we met de groep naar een pretpark. De ene dag zal dit Bobbejaanland in België zijn. De andere dag gaan we naar Walibi Flevo in Biddinghuizen. Het bezoeken van een pretpark is heel leuk, maar wij vinden het ook een zeer geschikte plek voor het oefenen van sociale vaardigheden. Met elkaar (kinderen en begeleiders) moet je bepalen wanneer je naar welke attractie gaat. De een wil graag beginnen bij de ene attractie en de andere weer bij een andere. Er zullen dus compromissen gesloten moeten worden. Let op: Bobbejaanland ligt in België, dus elk kind moet een geldig legitimatiebewijs (ID kaart of paspoort) bij zich hebben. Helemaal nieuw is het “escaperoom-weekend” speciaal voor jongeren van 16 jaar en ouder. Als team zullen jullie moeten samenwerken om op tijd de juiste oplossingen te vinden om de kampen uit te mogen. Een goede beschrijving van wat nu precies een escaperoom is kun je vinden op de volgende link: www.escaperoomsnederland.nl/wat-is-een-escape-room/. Zowel op de zaterdag als de zondag gaan jullie naar een escaperoom. Als de groep het leuk vind, kun je op zaterdag avond een eigen escaperoom maken in een van de huisjes. Deelname pretpark is vanaf 8 jaar. Mee naar de escaperoom is voor deelnemers van 16 jaar en ouder.

 

 

Weekend 7-9 juli 2017                      Outdoor actie of computer weekend (keuze uit 2 thema’s)

Bij het thema actie gaan we dit keer op de ene dag outdoor lasergamen en op de andere dag gaan we buiten karten. Het lasergamen doen we in Ede midden in het bos. We hebben ruim de tijd, dus er kunnen meerdere spellen gespeeld worden. Het karten doen we bij Kart centrum Lelystad. Dit is een vrij nieuw circuit. Iedereen mag 2 heats karten. Bij het computer-weekend gamen de kinderen met en tegen elkaar. We hebben een aantal laptops en een aantal spellen mee. Er moet gezegd worden, dat dit niet de nieuwste spellen zijn. Ook hebben wij een Wii met een aantal spellen mee. Kinderen mogen ook (op eigen risico) hun eigen (spel)computer en/of spellen meenemen. Indien de kinderen dit willen, kunnen ze met elkaar een netwerk opzetten. Tijdens het weekend zijn er 5 sessies “computertijd” van elk 2 uur. Daarna moeten de computers uit en gaan we een actiever programma doen. Dit kan buiten voetballen zijn, maar ook het zwembad is een optie. In ieder geval even zonder scherm. Deelname outdoor actie vanaf 10 jaar, computeren vanaf 9 jaar. Kinderen zullen worden ingedeeld op leeftijd.

 

 

 

 

 

Weekend 22-24 september 2017      Koken of catamaran weekend (keuze uit 2 thema’s)

Om meteen maar met het lekkerste thema te beginnen: het koken. Hiervoor staan de begeleiders in de rij… Op zaterdag ga je met elkaar bepalen wat je gaat koken. We maken een plan. We gaan namelijk een diner maken voor alle deelnemers van het weekend. Volledig, dus met een voorgerecht, een hoofdgerecht en een toetje. Meerdere toetjes mogen ook. Aan de hand van het plan maken we een boodschappenlijst. De inkopen doen we buiten het park. Bij terugkomst op het park gaan we echt aan het koken. De zondag staat in het teken van bijzondere taarten bakken. Ga je uit van een bestaand recept of ga je juist kijken of je je eigen bijzondere taart kunt maken? Het thema catamaran zeilen is ook heel bijzonder. Zowel op zaterdag als op zondag ga je 2 uur met een paar kinderen en een instructeur op een catamaran. Je gaat ervaren hoe dit gaat en je mag daarbij ook helpen bij het varen. In 2014 hebben we een zeilweekend georganiseerd waarbij 1 dag catamaranzeilen en 1 dag in een optimist. Het zeilen in de catamaran vonden de kinderen zo leuk, dat we daar nu voor de derde keer een heel weekend voor organiseren. Deelname voor beide thema’s is vanaf 10 jaar. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd.

 

Weekend 13-15 oktober 2017          Indoor actie of computer weekend (keuze uit 2 thema’s)

Tijdens dit weekend gaan jullie karten op de kartbaan van Harderwijk. Dit is een hele leuke, snelle baan. Iedereen mag 2 heats karten. Waar jullie gaan lasergamen willen we graag aan jullie overlaten. Dit bepaal je samen met de groep. Dit kan in de buurt (in Huizen of Amsterdam), maar misschien weten jullie wel een plek waar het nog veel leuker is… Bij het computer-weekend gamen de kinderen met en tegen elkaar. We hebben een aantal laptops en een aantal spellen mee. Er moet gezegd worden, dat dit niet de nieuwste spellen zijn. Ook hebben wij een Wii met een aantal spellen mee. Kinderen mogen ook (op eigen risico) hun eigen (spel)computer en/of spellen meenemen. Indien de kinderen dit willen, kunnen ze met elkaar een netwerk opzetten. Tijdens het weekend zijn er 5 sessies “computertijd” van elk 2 uur. Daarna moeten de computers uit en gaan we een actiever programma doen. Dit kan buiten voetballen zijn, maar ook het zwembad is een optie. In ieder geval even zonder scherm. Deelname indoor actie vanaf 10 jaar, computeren vanaf 9 jaar. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd.

 

 

Weekend 10-12 november 2017       Ski/snowboard weekend

Om al een beetje in het skiën en snowboarden te komen organiseren wij niet zover voor de kerstvakantie een ski en snowboard weekend. Of je nu nog nooit op de latten of het board hebt gestaan of dat je al heel veel ervaring hebt, maakt niet veel uit. Kun jij het al, dan mag je aan de slag. Kun je het nog niet, dan maak je samen met de begeleiders de eerste stappen. Met elkaar maken we er een mooi avontuur van. We gaan 1 dag naar Bottrop in Duitsland. Dit is een zeer mooie en lange baan inclusief funpark. De andere dag gaan we naar Snowworld in Zoetermeer.

 

 

Weekend 15-17 december 2017       Warm en koud weekend (Zwembad en Winter Efteling)

Traditiegetrouw gaan we bij het laatste themaweekend van het jaar de combinatie maken van een koude activiteit (De Winter Efteling) gevolgd door een lekker warme activiteit (zwemmen in een subtropisch zwembad). Voor een aantal kinderen is dit het leukste themaweekend van het jaar. De Winter Efteling is “gewoon” De Efteling, maar dan mooi aangekleed naar winterse sferen. Zo zijn overal mooie kampvuren, zijn er mensen die muziek maken en is er een overdekte schaatshal. De meeste attracties zijn open, behalve die waarbij je nat kunt worden. Op de zondag besluiten we met de groep naar welk subtropisch zwembad we gaan. Dit is er eentje van Center Parcs. Op ons lijstje staat dit keer het bad van De Kempervennen. Daar zijn we met BeActive al heel lang niet meer geweest. Voor kinderen die liever op De Eemhof willen blijven om daar te zwemmen wordt dit, indien mogelijk, geregeld.

 

 

Weekend 19-21 januari 2018            Ski/snowboard weekend

Om al een beetje in het skiën en snowboarden te komen organiseren wij niet zover voor de voorjaarsvakantie een ski en snowboard weekend. Of je nu nog nooit op de latten of het board hebt gestaan of dat je al heel veel ervaring hebt, maakt niet veel uit. Kun jij het al, dan mag je aan de slag. Kun je het nog niet, dan maak je samen met de begeleiders de eerste stappen. Met elkaar maken we er een mooi avontuur van. We gaan 1 dag naar Bottrop in Duitsland. Dit is een zeer mooie en lange baan inclusief funpark. De andere dag gaan we naar Snowworld in Zoetermeer.

 

 

Weekend 16-18 februari 2018          Klim en spring en freerun weekend

Een bijzonder weekend. De ene dag gaan we klimmen in een indoor klimhal. Hier kan je tot grote hoogtes komen. Wees maar niet bang: je wordt goed gezekerd. Tot welke hoogte kom jij? De andere dag gaan we naar een groot indoor trampoline en freerun hal. Dit doen we in Almere. Kijk wat er allemaal te doen is op www.jumpingjack.nl. Let op: deelname is op eigen risico!!!

 

 

Weekend 16-18 maart 2018             Indoor actie of computer weekend (keuze uit 2 thema’s)

Tijdens dit weekend zijn zowel het lasergamen als het karten bij “De Fabrique” in Utrecht. Het lasergamen is in een oude fabriekshal. Het schijnt de grootste lasergame arena te zijn van Nederland. Het karten hebben we hier al vaker gedaan en wordt door veel kinderen gezien als de beste kartbaan. Bij het computer-weekend gamen de kinderen met en tegen elkaar. We hebben een aantal laptops en een aantal spellen mee. Er moet gezegd worden, dat dit niet de nieuwste spellen zijn. Ook hebben wij een Wii met een aantal spellen mee. Kinderen mogen ook (op eigen risico) hun eigen (spel)computer en/of spellen meenemen. Indien de kinderen dit willen, kunnen ze met elkaar een netwerk opzetten. Tijdens het weekend zijn er 5 sessies “computertijd” van elk 2 uur. Daarna moeten de computers uit en gaan we een actiever programma doen. Dit kan buiten voetballen zijn, maar ook het zwembad is een optie. In ieder geval even zonder scherm. Deelname indoor actie vanaf 10 jaar, computeren vanaf 9 jaar. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd.