Programma mei en herfstvakantie 2017

De meivakantie is voor ons altijd moeilijk om te plannen. Elke school lijkt er zijn eigen logica in vrije weken op na te houden. Er is 1 centrale week. Die houden wij in ieder geval aan. Voor de andere weken hebben we ook mogelijkheden. Kijk snel hieronder.

Voor de herfstvakantie is het iets makkelijker. Dit zijn “simpel gezegd” week 42 voor de regio’s midden en zuid en week 43 voor de regio noord.

Omdat het programma van beide vakanties er ongeveer hetzelfde uitziet, hebben we geprobeerd, om deze beide vakanties samen uit te leggen en ook hebben we een gezamenlijk opdrachtformulier (om in te schrijven) gemaakt.

Andere weken dan de centrale meivakantieweek (bijvoorbeeld week 18 of week 21)

Indien u uw kind wilt aanmelden voor een andere week dan de centrale meivakantieweek, dan kan dit. U kunt uw zoon of dochter “gewoon” aanmelden door middel van het opdrachtformulier. Zet daarbij heel duidelijk om welke week het gaat. Een week is altijd van maandag tot en met vrijdag. We plaatsen na de aanmelding uw kind op onze lijst. Zodra we er een goed groepje kunnen samenstellen gaat de week definitief door. Uiterlijk 2 weken voor de centrale week, sturen wij een update naar alle ouders. Dan geven we ook door voor welke extra weken we al aanmeldingen hebben inclusief een leeftijdsaanduiding van de kinderen. Uiterlijk 1 week voor de centrale mei week krijgt u te horen of de extra week wel of niet door zal gaan.

Programma centrale meivakantieweek + beide herfstweken

Meivakantie week 17 24-28 april 2017 (alle regio’s hebben vakantie)
     
Herfstvakantie  week 42   16-20 oktober 2017 (regio’s midden en zuid)
  week 43   23-27 oktober 2017 (regio noord)

We hebben deze weken de volgende 3 keuzes:
O  Survivallen in de Belgische Ardennen (9-20 jaar, ingedeeld op leeftijd)
O  Center Parcs De Eemhof (6-20 jaar, ingedeeld op leeftijd)
O  Meivakantie:        stedentrip Gent, Parijs en een derde stad (16+ reis)
O  Herfstvakantie:    stedentrip Luxemburg, Keulen en een derde stad (16+ reis)

Survivallen in de Belgische Ardennen

Op zich voor veel deelnemers al een bekend fenomeen: het survivallen. We werken echter steeds met een ander programma. Zo ook nu weer. Een paar bekende activiteiten mogen niet ontbreken. Natuurlijk gaan we mountainbiken en klimmen. Het klimmen kan op heel veel manieren en op heel veel plekken. Afgelopen zomer- en herfstvakantie hebben we dit op een hele mooie plek gedaan. Zie hiervoor de foto’s op de website. Afhankelijk van de aanmeldingen kiezen we ervoor om nog een keer naar deze plek te gaan of we gaan voor een hele nieuwe plek. Het programma is voor alle kinderen haalbaar, hooguit zullen sommige activiteiten net iets te spannend zijn. Dan kan dit zonder probleem overgeslagen worden.

Leeftijd: 9-20 jaar (ingedeeld op leeftijd)
Kosten: €960,30 + € 15,00 eigen bijdrage voor niet zorg gerelateerde uitgaven
Tijden maandag in de ochtend tot en met vrijdag in de middag
Opstappen Zwolle, Almere, De Bilt, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht (geen extra kosten)

Center Parcs De Eemhof + Eemhof extra programma

Basisplek in al onze programma’s. Centraal gelegen in Nederland biedt dit park genoeg mogelijkheden om op het park goed met elkaar aan de slag te gaan. Het zwembad, de bowlingbanen, het boogschieten en het lasergamen zijn slechts enkele voorbeelden. Samen met de groep en de begeleiding wordt er een programma opgesteld dat zo goed mogelijk aansluit bij de groep. Bij Eemhof extra gaan de kinderen op dinsdag en donderdag van het park af voor een extra programma. Kinderen kiezen samen welke activiteiten dit zijn.

Leeftijd: 6-20 jaar  
Kosten:   Eemhof "normaal"  €851,00 + € 10,00 eigen bijdrage
   Eemhof "extra"   €910,80 + € 15,00 eigen bijdrage
 Tijden  maandag 16.00 uur tot en met vrijdag 12.00 uur.
Opstappen: Zwolle, Almere, De Bilt, Rotterdam en Eindhoven (Extra kosten bij vervoer €90,00)

 

Meivakantie:        Stedentrip Gent, Parijs en een derde stad (16+)
Herfstvakantie:   Stedentrip Luxemburg, Keulen en een derde stad (16+)

Er is in Nederland relatief weinig aanbod voor kinderen met autisme en/of adhd dat zich op de oudere kinderen en jong volwassenen richt. Tijdens de voorjaarsvakantie (lange sneeuwweek) en tijdens de zomervakantie (surfen in Frankrijk voor 14+) hebben we al een paar stappen gezet. Met deze twee stedentrips bieden we ook tijdens de mei- en de herfstvakantie iets aan. Het accent ligt op met elkaar iets gaan beleven. Aan de groep hoe dit gaat. Dit klinkt wat vaag, maar dat is een bewuste keuze. Zeker is, dat je met een busje van BeActive eerst naar Gent/Luxemburg reist. Je krijgt als groep een bepaald budget (geldbedrag) mee. Aan jullie waaraan je dit uitgeeft: dineer je 1 keer chique en 2 keer goedkoper of regel je iets anders, ga je wel of niet naar een bepaalde attractie (bijvoorbeeld bezoek aan de Eiffeltoren), je hebt tenten mee, maar misschien slaap je liever in een hotel. Kortom keuzes die gemaakt moeten worden. Voorwaarde is, dat de deelnemers het met elkaar eens zijn. Ook het regelen moet zoveel mogelijk door de deelnemers gedaan worden. De begeleiding helpt natuurlijk wel en stuurt waar nodig bij. Na Gent/Luxemburg kiezen jullie of je direct doorgaat naar Parijs/Keulen of dat je eerst nog ergens anders een overnachting maakt. Aangezien dit een nieuwe activiteit is, hebben we een beperkt aantal plaatsen. Bij voorkeur zo snel mogelijk opgeven.

Leeftijd: 16-24 jaar
Kosten: €960,30 + € 20,00 eigen bijdrage voor niet zorg gerelateerde uitgaven
Tijden: maandag in de ochtend tot en met vrijdag in de middag/begin van de avond
Opstappen: Zwolle, Almere, De Bilt en Eindhoven (geen extra kosten)

Wij zijn op zoek naar nieuwe 16+ activiteiten

Zoals je net hierboven hebt kunnen lezen, zijn wij hard op zoek naar nieuwe activiteiten voor mensen van jouw leeftijd. Wij kunnen natuurlijk heel veel bedenken, maar we vinden het veel belangrijker wat jij zou willen. Daarom bij deze de vraag om je ideeën te mailen naar info@123beactive.nl. Als je deelneemt aan de weekendopvang, dan kun je natuurlijk altijd even langs komen bij Andrea of Rutger om je idee te vertellen. Om het extra interessant te maken hebben we de volgende uitdaging:

We beloven niet dat we je idee uit gaan voeren, we beloven wel, dat we naar elk idee goed gaan luisteren. Wordt jouw idee gekozen en uitgevoerd, dan krijg jij van ons een lekkere taart of een bioscoopbon.