Programma kerstvakantie 2017

Voor het zevende jaar organiseren we tijdens de kerstvakantie ook activiteiten. Dit doen wij bewust tussen Kerst en Oud en Nieuw. Tijdens deze wat hectische tijd hebben de kinderen dan een mooi programma bij BeActive en kan thuis, indien nodig, ook weer even op adem komen. De data vallen door deze constructie wat vreemd. De kinderen die mee gaan met de sneeuwweek vertrekken op dinsdag 26 december (2e Kerstdag). Kinderen die kiezen voor “De Eemhof” starten op woensdag 27 december. Doordat Oud en Nieuw deels in het weekend valt, kunnen we huisjes niet boeken zoals wij zouden willen. Daarom verhuizen we vrijdag om de laatste nacht in een hotel te slapen. Daar gaan we ook heerlijk eten.

Sneeuwweek in het Duitse Feldberg

Al jaren een groot succes: de sneeuwweek in het Duitse Feldberg. Kinderen kunnen kiezen voor skiën of snowboarden. Het gebied waar we naar toe gaan is voor zowel de beginnende als voor de gevorderde wintersporter zeer geschikt. Alles staat in het teken om met elkaar bezig te zijn met/in de sneeuw. Meerdere ski- en snowboardleraren zullen aanwijzingen geven, maar we benadrukken dat wij de kinderen begeleiden bij het skiën en snowboarden. Het zijn geen officiële lessen. Wil een kind liever (een tijdje) sleeën of sneeuwpoppen maken, dan is dat ook mogelijk. Voor de gevorderden onder jullie: het funpark was afgelopen jaar in de voorjaarsvakantie behoorlijk groot. Heel wat kinderen hebben daar hun kunsten vertoond. Dit willen we nu ook weer terug laten komen. We verblijven in één of meerdere hotels. Daar wordt alles voor ons geregeld. We gaan in ieder geval naar hotel Jägerhaus in Neustadt waar we nu al voor het vijfde jaar naar toe gaan. Het hele hotel is voor ons gereserveerd. Geslapen wordt er met 2 tot 4 kinderen per kamer.

LET OP: we hebben tot nu toe altijd goede sneeuw gehad in Feldberg, behalve de laatste 2 jaar tijdens de kerstweek. Als er onverhoopt geen sneeuw ligt, dan hebben we een alternatief programma met onder andere een bezoek aan Europapark.

Belangrijkste punten voor de sneeuwweek

Wanneer: Week 52 (dinsdag 26 december vroeg –zaterdag 30 december in de avond)
Welke doelgroep: Kinderen met adhd en/of met een stoornis in het autistisch spectrum
Welke leeftijd: 9 tot en met 18 jaar (ouder mag, maar wel binnen de voorwaarden van BeActive)
Kosten: € 960,30 + € 30,00 eigen bijdrage (o.a. materiaal huur + skipas)
Bijzonderheden: - Kinderen worden ingedeeld op leeftijd
  - Het verblijf is in een hotel
  - Eigen, geldige legitimatie verplicht!!
  - Reisverzekering met wintersportdekking verplicht!!
 

- Indien er geen of onvoldoende sneeuw ligt, dan is er een alternatief programma waaronder   een bezoek aan het pretpark Europapark.      

Opstapplaatsen:

 Zwolle, Almere, De Bilt en Eindhoven. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

        

Center Parcs “De Eemhof” in Zeewolde

Voor uitleg over “De Eemhof” verwijzen wij u graag naar de eerdere uitleg hierover. Wel is er een verschil tussen onze “normale” weken en de laatste week van het jaar. Met elkaar gaan we er een paar bijzondere dagen van maken. Andrea Wennemers, de coördinator van deze week, heeft er nu al heel veel zin in.
Donderdag avond gaan we proberen het grootste Kerstkampvuur van BeActive te maken waar iedereen die dat wil broodjes op kan roosteren. Op vrijdag verhuizen we naar een hotel in de buurt. Daar gaan we heerlijk uit eten. De volgende ochtend wacht ons ook een heel lekker ontbijtbuffet. Zaterdag hebben we nog een actief programma. De afsluiting is om 17.00 uur.

Belangrijkste punten voor De Eemhof in de kerstvakantie

Wanneer: Week 52 (woensdag 27 december 11.00 uur – zaterdag 30 december 17.00 uur)
Welke doelgroep: Kinderen met adhd en/of met een stoornis in het autistisch spectrum
Welke leeftijd: 6 tot en met 18 jaar (ouder mag, maar wel binnen de voorwaarden van BeActive)
Kosten:  € 851,00 + € 10,00 eigen bijdrage
Bijzonderheden: - Kinderen worden ingedeeld op leeftijd en op problematiek.
  - Meisjes proberen we waar mogelijk bij elkaar te plaatsen.
 

- Tijdens deze week proberen we nog meer dan anders een sfeer neer te zetten
 die past bij de feestdagen.

   
Opstapplaatsen: 

Alleen indien gewenst, hebben we opstapplekken in Almere, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, De Bilt, Rotterdam en Zwolle. Voor het vervoer wordt 2 uur begeleiding in rekening gebracht. Dit houdt in, dat u een toeslag krijgt van €90,00.
Vervoer vanaf huis kan ook, maar dan liggen de kosten over het algemeen een stuk hoger.