Programma voorjaarsvakantie 2018


Center Parcs “De Eemhof” in Zeewolde
Zoals eerder vermeld, is dit park al jaren een vaste waarde in ons programma. De week start op maandag en eindigt op vrijdag. Voor het Eemhof extra programma hebben we eenzelfde opzet als tijdens de herfst vakantie. De kinderen kunnen 2 dagen kiezen uit karten, lasergamen, klimmen, koken (met elkaar allerlei lekkere dingen koken), een bezoek aan Nemo of een bezoek aan de bioscoop in Almere. Ook is er weer de mogelijkheid om in te schrijven voor het computerprogramma waarbij de kinderen elke dag 2 x 2 uur mogen computeren. Naast het computeren wordt er een actief programma aangeboden. Let op: in week 8 bieden we wel een programma aan, maar de meeste kinderen hebben vakantie in week 7 of 9. We moeten dus afwachten of er voldoende animo voor deze week is.

Belangrijkste punten voor De Eemhof in de voorjaarsvakantie

Wanneer: Week 7 (maandag 12 februari in de middag – vrijdag 16 februari in de middag)
  Week 8 (maandag 19 februari in de middag – vrijdag 23 februari in de middag)
  Week 9 (maandag 26 februari in de middag – vrijdag 02 maart in de middag)
Welke doelgroep: Kinderen met adhd en/of met een stoornis in het autistisch spectrum.
Welke leeftijd: 4 tot en met 18 jaar (ouder mag, maar wel binnen de voorwaarden van BeActive)
Kosten: € 851,00 + € 10,00 eigen bijdrage voor het standaard programma
€ 910,80 + € 15,00 eigen bijdrage voor het extra of het computerprogramma
Bijzonderheden: - Kinderen worden ingedeeld op leeftijd en op problematiek.
  - Meisjes proberen we waar mogelijk bij elkaar te plaatsen.
Opstapplaatsen:

Alleen indien gewenst, hebben we opstapplekken in Almere, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, De Bilt, Rotterdam en Zwolle. Voor het vervoer wordt 2 uur begeleiding in rekening gebracht. Dit houdt in, dat u een toeslag krijgt van €90,00.
Vervoer vanaf huis kan ook, maar dan liggen de kosten over het algemeen een stuk hoger.

 

Sneeuwweek in het Duitse Feldberg (5 dagen)

Al jaren een succes en precies zoals het ook beschreven staat bij het programma van de kerstvakantie. Het verschil is, dat de groepen aanmerkelijk kleiner zullen zijn. Met kerst zal het aantal deelnemers richting de 60 gaan en door de spreiding van de voorjaarsvakantie verwachten we groepen tussen de 10 en de 40 deelnemers per week. We slapen in hotel Schwörer en in het daarbij behorende guesthouse. We komen hier al meer dan 6 jaar. Het programma is actief, maar goed haalbaar voor elk kind. Ook zijn er voldoende rustmomenten in het programma. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Ter plekke worden de kinderen ingedeeld op leeftijd. Klik op de onderstaande link voor een leuk YouTube-filmpje om een indruk van de week te krijgen:

https://www.youtube.com/watch?v=2GmvHHXPAxk

Let op: in week 8 bieden we wel een programma aan, maar de meeste kinderen hebben vakantie in week 7 of 9. We moeten dus afwachten of er voldoende animo voor deze week is.

Belangrijkste punten voor de sneeuwweek Feldberg (5 dagen)

Wanneer: Week 7 (maandag 12 februari in de ochtend – vrijdag 16 februari in de avond)
Week 8 (maandag 19 februari in de ochtend – vrijdag 23 februari in de avond)
Week 9 (maandag 26 februari in de ochtend – vrijdag 02 maart in de avond) 
Welke doelgroep: Kinderen met adhd en/of met een stoornis in het autistisch spectrum
Welke leeftijd: 9 tot en met 20 jaar (ouder mag, maar wel binnen de voorwaarden van BeActive)
Kosten:    € 960,30 + € 30,00 eigen bijdrage (o.a. materiaal huur + skipas)
Bijzonderheden: - Kinderen worden ingedeeld op leeftijd
  - Het verblijf is in een hotel
  - Eigen, geldige legitimatie verplicht!!
  - Reisverzekering met wintersportdekking verplicht!!
Opstapplaatsen: Zwolle, Almere, De Bilt en Eindhoven. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

EXTRA WEEKEND:
Het weekend van 2-4 maart is er weekendopvang op de Eemhof. Dit is aansluitend op week 9. Indien gewenst, kan de week verlengd worden met dit weekend. BeActive zorgt voor het vervoer. Kinderen die al deelnemen aan dat weekend worden automatisch op de juiste plek gebracht. Ditzelfde geldt voor het weekend van 16-18 februari. Dan is er na week 7 een weekend in Zandvoort.

Kosten:                  Flexibel weekend (losse afspraak) € 588,00. Vaste weekendopvang €516,00.

 

Sneeuwweek Oostenrijk/Frankrijk (10 dagen en minimaal 16 jaar)

Zoals ook al beschreven bij de mei- en de herfstvakantie zijn we bezig om een breder aanbod te ontwikkelen voor kinderen/jongeren van 16 jaar en ouder. In 2018 organiseren we voor het 3e jaar de “lange sneeuwweken” van 10 dagen. In 2016 ging er een groep naar het Oostenrijkse Flachau en in 2017 gingen er 2 groepen naar Frankrijk. Terwijl deze tekst gemaakt wordt, zijn de groepen zo’n 2 weken terug en hebben we de foto’s ontvangen. Die zagen er heel goed uit… Wij zien deze activiteit als mogelijke opstap om uiteindelijk zelf met een groep op pad te kunnen gaan. Daardoor ligt de nadruk van de week op het sociale aspect: er met elkaar voor zorgen dat iedereen een leuke week heeft. Met elkaar is de groep verantwoordelijk voor het programma, de keuze van het eten, de inkopen doen voor het eten, de bereiding van het eten, het netjes houden van het huisje of appartement, de eindschoonmaak van het onderkomen en ga zo nog maar eventjes door. Uiteraard wordt alles vanuit BeActive begeleid door de begeleiders, maar het is geen vrijheid blijheid. We kunnen nog niet aangeven naar welk gebied we nu zullen gaan. De keuze hiervan hangt af van de samenstelling van de groep en de beschikbare locaties. We boeken vrij laat, waardoor we bij kunnen sturen als er minder sneeuw ligt. Het is in ieder geval een groter gebied in Oostenrijk of Frankrijk. Met elkaar zullen we een programma samen stellen waarbij iedereen tevreden moet zijn. Voorbeelden zijn lange tochten, uitdagende pistes, een rustdag voor mensen die dit willen.

Let op:
De groepen zullen waarschijnlijk te vergelijken zijn met de groepen van vorig jaar. Dit zijn rond de 10 deelnemers per week. Daar gaan vanuit BeActive 2 begeleiders mee. We kiezen er bewust voor, om hen niet te laten rijden. We vinden de afstand te groot. De groep is te klein om een eigen grote bus te huren. Daarom maken we gebruik van een pendelbus. De laatste 2 jaar was dit via Sunweb. We spreken met elkaar in Utrecht af als opstapplek. Dit doen we, omdat de organisatie van de pendeldienst ons anders niet kan garanderen dat de groep bij elkaar komt te zitten. Bij 1 opstapplek kan dit wel. Uitstappen is meestal geen probleem op andere locaties zoals Eindhoven. Opstappen in 2017 was om 16.00 uur. Houd daar rekening mee met de planning.

We hebben geen lange sneeuwweek aangeboden in week. 8. Mocht jij/uw kind toch in deze week kunnen, dan kunt u contact met ons opnemen. Indien er meer kinderen/jongeren kunnen, dan gaan we alsnog een week extra inplannen.

Belangrijkste punten voor de sneeuwweek Oostenrijk/Frankrijk (10 dagen)

Wanneer:

Week 7 (vrijdag 9 februari in de avond – zondag 18 februari in de ochtend)
Week 9 (vrijdag 23 februari in de avond – zondag 04 maart in de ochtend) 

Welke doelgroep:

Jongeren/jong volwassenen met adhd en/of met een stoornis in het autistisch spectrum welke goed kunnen deelnemen aan een activiteit in groepsverband.

Leeftijd: 16 tot en met 24 jaar
Kosten: € 1.663,20 + € 65,00 eigen bijdrage (o.a. materaalhuur + skipas)
Bijzonderheden: - Het verblijf is in appartementen.
  - Eigen, geldige legitimatie verplicht!!
   - Reisverzekering met wintersportdekking verplicht!!
  - Minimaal 2 weken wintersportervaring. Er zijn geen lessen !!!
Opstapplek: Heenweg is Utrecht de enige opstapplek. Op de terugweg is het meestal mogelijk om ook op een andere plek uit te stappen.