Weekendopvang Center Parcs Zandvoort

02-12-2022 / 04-12-2022

Wat een prachtige locaties! Hier voelt opvang als vakantie en kunnen kinderen genieten van heerlijke weekenden weg. Onze professionele begeleiders kennen de kinderen en hun behoeften en leerdoelen en spelen daarop in. Jouw kind komt in een vaste groep met maximaal 4 tot 5 andere leeftijdsgenootjes. Er zijn kinderen die heel graag actief bezig zijn en naar buiten treden, en er zijn natuurlijk ook kinderen die snel overprikkeld raken. Door rekening te houden met de belevingswereld van elk kind, stellen we de fijnste groep voor jouw kind samen. Elk weekend (11 per jaar) is een voortzetting van het vorige weekend, we zorgen ervoor dat het geen herhaling wordt. De kinderen en begeleiders leren elkaar goed kennen en zo is er voor iedereen een veilige en prettige omgeving om te leren, te oefenen met sociale vaardigheden, te werken aan zelfredzaamheid en het opbouwen van contacten met leeftijdsgenoten. Onze co√∂rdinatoren sturen de professionele begeleiders aan, ze kijken in elke groep actief mee en signaleren zaken die misschien beter of anders kunnen. Als je kind ‚Äėuit de groep groeit‚Äô, bijvoorbeeld na de overgang van de basisschool naar de middelbare school, dan kijken wij naar een geschiktere groep die op dat moment beter aan zal sluiten.

Bij de flexibele, losse weekenden werken we uiteraard op dezelfde manier! Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je kind met ons op vakantie gaat. Natuurlijk streven we dan ook naar een vaste groep (en vaste begeleiders), maar dat kunnen we in het geval van losse weekenden niet altijd garanderen.

Zelfstandigen weekenden (16+) zijn er voor de wat oudere jeugd op locatie Center Parcs De Eemhof. Deze jongeren krijgen de vrijheid om zonder begeleiding in een huisje te zitten. Nou ja, in ieder geval zonder permanent aanwezige begeleiding. De jongeren zijn met elkaar verantwoordelijk voor het programma, het eten, elkaar aanspreken op gemaakte afspraken, conflicten met elkaar oplossen en ga zo maar door. Het is een mooie opstart naar meer zelfstandigheid! Uiteraard zijn er afspraken waar ze zich aan moeten houden (bv beperkt tv kijken, gezond eten, om 12 uur stil zijn, samen om 10 uur ontbijten en ervoor zorgen dat het huisje netjes en verzorgd blijft). Begeleiding is niet in het huisje aanwezig, maar dat maakt de begeleiding niet minder intensief! De begeleiding komt onaangekondigd en aangekondigd op bezoek, zodat eventuele problemen snel gesignaleerd en opgelost kunnen worden. Stap voor stap kunnen de groepen steeds meer zelf en kunnen ze bijvoorbeeld ook van het park af. Met duidelijke afspraken en een duidelijk plan natuurlijk.

Kennismaken