Dat ene moment.

01 december 2021

Dat ene gesprek, met die ene begeleider. Dat moment daar tijdens de survivalweek.

Ik geloof er in dat kleine momenten een groot verschil kunnen maken. Bij BeActive werken we met kinderen en jongeren die iets te overwinnen hebben. Het lang niet altijd makkelijk hebben. Thuis of op school. Als ze dan bij ons zijn tijdens een weekend of vakantieweek doen onze begeleiders enorm hun best voor dat ene moment. Net die aandacht die nodig is, de jongen die het survivalparcours doodeng vindt maar het toch aangaat. En het applaus krijgt wat hij verdient. Dat je vrienden hebt gemaakt en die steeds ontmoet bij de BeActive weekenden. Of die gezellige chillavond met DVD, chips en cola. Hoe waardevol is dat als warmte en gezelligheid niet zo vanzelfsprekend voor je is?

Ik denk dat zulke momenten veel kunnen betekenen voor kinderen en jongeren, ook in hun latere leven. Daar zetten we ons in en doen we het voor. Lukt dat altijd en met alle kinderen? Helaas niet. Maar we kunnen het wel steeds weer zo goed mogelijk proberen. Ik heb in mijn veel jongere jaren best fanatiek gevolleybald en zocht daarin regelmatig het zelfvertrouwen voor de volgende stap. Een aantal trainers zag het in mij zitten en dat hielp enorm.

 

Geschreven door Marco den Hartog

Benieuwd naar een intake?

Het was me weer een zomer!

01 december 2021

Een bedankje voor de super leuke zomerweken die wij met alle kinderen én begeleiders hebben gedraaid. Trots op jullie!

Privé: Snelle plaatsing!

19 april 2021

Wij beschrijven hoe jij in 7 stappen de juiste weekendopvang vindt voor jouw kind. Waardoor er een last van je schouders afvalt.

Zomaar even een anekdote!

01 december 2021

'Meester, heeft u een envelop?' Een jongen van 8 jaar stond voor me. 'Mijn tand is eruit gevallen en die wil ik bewaren en thuis laten zien' 😊.