GEEN WACHTLIJSTEN! IN 7 STAPPEN NAAR WEEKENDOPVANG

19 april 2021

STAP 1

Benader het jeugd- of gezinsteam in jouw gemeente en leg je situatie of vraag op tafel.

STAP 2

Bel BeActive of stuur ons een mail. Als je vragen hebt over het gesprek met de gemeente of jeugdzorg, mag je natuurlijk ook contact opnemen. Wij zullen je een aantal vragen stellen, maar vooral ook luisteren naar de behoeften.

STAP 3

Nu gaan we waarschijnlijk even puzzelen, want de financiering is in elke situatie anders. Gelukkig hebben wij daar veel ervaring mee en zijn we gecontracteerd door veel gemeenten in heel Nederland. Het lukt vaak om een oplossing te vinden voor de financiering!

STAP 4

Op naar de goede groep voor jouw kind! Een van onze coördinatoren plant snel (vaak binnen een week) een gesprek in. En dan willen we veel weten over je kind: over zijn of haar gedrag, leeftijd en belevingswereld bijvoorbeeld. Aan het eind van dat gesprek vertellen we of we een passende groep hebben en wanneer de opvang kan starten.

STAP 5

En dan op de wachtlijst? Nee hoor! We handelen snel en houden niet van onnodige formaliteiten en we kunnen vaak snel huisjes bijboeken als dat nodig is.

STAP 6
We hebben toffe locaties, laat maar aan je kind zien! Kinderen komen graag naar de opvang, en zo worden de weekendjes weg een rustpunt voor het hele gezin

STAP 7

Breng je kind weg op vrijdag (dat is natuurlijk wel spannend de eerste keer). Weet dat we regelmatig bellen voor een update. Een middagje kennismaken mag natuurlijk ook. Wij doen er alles aan de start van de opvang fijn en soepel te laten verlopen!