Het was me weer een zomer!

01 december 2021

Meneer, wilt u misschien koffie?
Mijn collega Jan en ik stonden in een flinke zomerbui en deden moedige pogingen om het BeActive tentenkamp af te breken aan het einde van de zomervakantie-opvang. Zo werken we graag bij BeActive: de kinderen staan centraal en wij staan ‘met de voeten in de modder’, nu wel heel erg letterlijk daar op locatie Buitenhof Baarn…ūüėä

Erg soepel ging het dus niet door deze totaal niet voorziene bui maar we moesten het er mee doen. Het verse kopje koffie was natuurlijk een opsteker en een erg aardig gebaar van de jongen.¬†We bedankten hem uiteraard uitvoerig en we kwamen erachter dat het enige andere tentje in de kring van hem was.¬†Een uurtje later kwam moeder hem halen en legde dat uit: ‘Hij heeft heel graag zijn eigen tent, dat geeft hem net de rust en zekerheid om ontspannen naar BeActive te komen’.¬†Helemaal goed natuurlijk…¬†Met kinderen in onze doelgroep is het belangrijk om goed te kijken wat er nodig is en daar flexibel en kindgericht in te zijn. Daar doen we in ieder geval erg ons best voor als begeleiders, co√∂rdinatoren en kantoorhelden van BeActive.

Hopelijk zijn hij en de andere kinderen er weer bij volgend jaar tijdens onze zomerweken of wie weet al eerder!¬†Hoe het met de tentjes is afgelopen? Goed! Mijn gewaardeerde collega Joost is druk in de weer geweest om ze te drogen en weer netjes op te bergen tot de volgende opvang.¬†Vanuit deze plek wil ik alle BeActive begeleiders hartelijk bedanken voor hun grote inzet tijdens de zomerweken! Jullie hebben met elkaar gezorgd voor onvergetelijk momenten voor de kinderen en dat wordt zeer gewaardeerd…

Word jij warm van dit verhaal en vind je het superleuk om intensief met kinderen te werken? Heb jij iets met een erg leuke maar ook soms ingewikkelde doelgroep en zou jij het leuk vinden om mee te gaan draaien in onze vaste weekendopvang?¬†Vanwege onze sterke groei zoeken we nog fijne nieuwe collega’s, in de onderstaande vacature staan alle details over de functie en hoe je kunt solliciteren.

Geschreven door Marco den Hartog

Vacature begeleider

Even uitblazen.

19 april 2021

Moeders (en soms vaders) aan de lijn. Een flink gedeelte van mijn werk is het voeren van telefoongesprekken met ouders die het lastig hebben.

Privé: Snelle plaatsing!

19 april 2021

Wij beschrijven hoe jij in 7 stappen de juiste weekendopvang vindt voor jouw kind. Waardoor er een last van je schouders afvalt.

Zomaar even een anekdote!

01 december 2021

'Meester, heeft u een envelop?' Een jongen van 8 jaar stond voor me. 'Mijn tand is eruit gevallen en die wil ik bewaren en thuis laten zien' ūüėä.