Logeerhuis

Wat doe je in een logeerhuis?

Binnen de zorg kan logeren verschillende betekenissen hebben. Zo kan het gaan over mensen die wonen bij een zorgorganisatie en die gaan logeren of op vakantie gaan bij familie. Maar het kan ook gaan over een logeeropvang (of vakantieopvang) waar iemand kan komen logeren om de mensen die thuis zorgen te ontlasten. Wanneer wij praten over een logeerhuis of logeeropvang hebben wij het over dit laatste. Wij zorgen ervoor dat (mantel)zorgers eventjes ontlast worden en nemen de kinderen een heerlijk weekendje uit logeren.  

Een logeerhuis voor kinderen met autisme

In een logeerhuis of een logeeropvang kunnen kinderen met begeleidingsbehoefte of een indicatie komen logeren. Dit kan een lang weekend zijn of een wat langere vakantie. Tijdens het verblijf nemen hulpverleners de zorg over. Op deze manier kan jij ook even rust pakken en kunnen de kinderen in contact komen met kinderen die hetzelfde denken. Alle kinderen worden ingedeeld in vaste groepen op basis van leeftijd, belevingswereld en behoeften. De groepen worden zoveel mogelijk bij dezelfde begeleiders ingedeeld. 

Wat kan je verwachten van een weekend naar het logeerhuis?

  • Wij bieden de kinderen een duidelijke structuur, vaste regels en een vast dagprogramma, aangepast op de behoefte van de kinderen. De logeeropvang is nooit individueel, maar in kleine groepjes. 
  • In het weekend zijn er verschillende verzorgers. De reden hiervoor is dat een verzorger maar 24 uur achter elkaar mag werken. 
  • Bij de logeeropvang is alle zorg die jouw kind nodig heeft inbegrepen. Naast de zorg wordt de locatie, het eten en drinken en vervoer ook vergoed. 
  • Omdat de opvang veilig moet zijn, komt een zorgkantoor of zorgverzekeraar de opvang controleren. 

Is een logeeropvang autisme ook voor vakanties?

Een logeerhuis is in principe voor kortdurend verblijf. Een vakantie valt onder langer verblijf. Hiervoor kunt u terecht bij een vakantieopvang.

Logeeropvang De Glind

Een van de fantastische locaties die we met Beactive tot onze beschikking hebben is Jeugddorp de Glind.  Al meer dan honderd jaar is Jeugddorp De Glind geheel gericht op kinderen. In dit bijzondere dorpje vind je overal plekken waar kinderen kunnen spelen en ontdekken: sportvelden, een openluchtzwembad, een panna-kooi, een pirateneiland, kinderboerderij  en ga zo maar door.

Logeeropvang in Center Parcs

Eén keer in de vier weken organiseren wij vaste weekendopvang op de toplocatie Center Parcs Zandvoort en Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. De kinderen worden ingedeeld in groepjes zodat ze op hun eigen niveau kunnen oefenen en zichzelf kunnen ontplooien. 

De begeleiding in het Logeerhuis

Al onze begeleiders van onze logeeropvang zijn professionals met een pedagogische achtergrond. Ze zijn opgeleid om op de juiste manier om te gaan met de problematiek en bieden de juiste begeleiding die jouw kind nodig heeft.