SNELLE PLAATSING!

19 april 2021

De eerste stap in dit proces is het benaderen van het jeugd- of gezinsteam in jouw gemeente, leg bij hen jouw situatie of vraag op tafel.

Daarna is het belangrijk om contact op te nemen met BeActive, bel naar ons kantoor of stuur ons een mail. Als je vragen hebt over het gesprek met de gemeente of jeugdzorg, mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Wij zullen je een aantal vragen stellen, maar vooral luisteren naar de behoeften die jij hebt.

Voor de derde stap moeten wij waarschijnlijk even puzzelen, want de financiering is in elke situatie anders. Gelukkig hebben wij daar veel ervaring mee en zijn we gecontracteerd door veel gemeenten in heel Nederland. In de meeste gevallen lukt het om een oplossing te vinden voor de financiering!

Op naar de goede groep voor jouw kind, de vierde stap van dit proces! Een van onze coördinatoren plant snel (vaak binnen een week) een gesprek in. En dan willen we veel weten over je kind: over zijn of haar gedrag, leeftijd en belevingswereld bijvoorbeeld. Aan het eind van dat gesprek vertellen we of we een passende groep hebben en wanneer de opvang kan starten.

Dan komt de vijfde stap, een onderdeel wat vrij uniek is binnen de jeugdzorg. “Komen wij dan op de wachtlijst terecht?”. Nee hoor! Wij handelen snel en houden niet van onnodige formaliteiten. Vaak kunnen wij snel huisjes bijboeken als dat nodig is.

Stap 6. Wij maken namelijk gebruik van toffe locaties, laat maar aan je kind zien! Kinderen komen graag naar de opvang en zo worden de weekendjes weg een rustpunt voor het hele gezin.

De zevende en tevens laatste stap alweer. Breng je kind weg op vrijdag (dat is natuurlijk wel spannend de eerste keer). Weet dat we regelmatig naar huis toe bellen voor een update. Een middagje kennismaken mag natuurlijk ook. Wij doen er alles aan de start van de opvang voor iedereen fijn en soepel te laten verlopen!

 

Geschreven door Marco den Hartog

Kennismaken

Bijzonder dorp!

19 april 2021

De BeActive locaties aankomende zomer. Vandaag: locatie Jeugddorp De Glind (zo heet het echt)! Dit leuke dorpje is heel bijzonder.

Even uitblazen.

19 april 2021

Moeders (en soms vaders) aan de lijn. Een flink gedeelte van mijn werk is het voeren van telefoongesprekken met ouders die het lastig hebben.

Dat ene moment.

01 december 2021

Dat ene gesprek, met die ene begeleider. Dat moment tijdens de survivalweek. Kleine momenten kunnen een groot verschil maken.