Themaweekenden

Bij de vaste weekenden en de flexibele weekenden staat het programma niet vast. Met elkaar (kinderen en de begeleider) wordt bekeken wat er in een weekend gedaan wordt. Sommige kinderen hebben een net wat uitdagender programma nodig om gemotiveerd deel te (blijven) nemen aan de weekenden. Daarom zijn een aantal jaar geleden de themaweekenden bedacht. Vooraf is bekend welk thema en ook welk programma centraal staat tijdens een bepaald weekend. Er is per weekend de keuze uit 1 of 2 thema’s, dus ook 2 programma’s. De deelname is meestal vanaf 9 of 10 jaar, een enkele uitzondering daar gelaten.

Voor elk themaweekend kan een deelnemer los worden aangemeld. U kunt dus, eventueel samen met uw kind, bepalen wanneer u het kind wel en wanneer niet aanmeldt. Let op: als u een kind eenmaal heeft aangemeld en hem of haar daarna weer wilt afmelden, dan zitten daar annuleringskosten aan vast.

 

Programma themaweekenden voor de komende periode

 

Weekend 11-13 oktober 2019           Indoor actie of escape room weekend (keuze uit 2 thema’s)

Tijdens dit weekend gaan jullie karten op een door jullie zelf uitgekozen kartbaan. Iedereen mag 2 heats karten. Waar jullie gaan lasergamen willen we graag aan jullie overlaten. Dit bepaal je samen met de groep. Dit kan in de buurt (in Huizen of Amsterdam), maar misschien weten jullie wel een plek waar het nog veel leuker is… Bij het escape room weekend (15 +) spelen we op de vrijdag avond het “escaperoom-bordspel”, gaan we op de zaterdag naar een mooie escaperoom die wij van te voren hebben uitgekozen en op de zondag staat alles in het teken van een eigen escaperoom maken. Hoe pak je dit aan? Daar worden op de zaterdag al de inkopen voor gedaan. Kortom: een heel weekend in het teken van met elkaar “escapen”…  Deelname indoor actie vanaf 9 jaar, escaperoom vanaf 15 jaar. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd.

 

Weekend 08-10 november 2019       Ski/snowboard weekend

Om al een beetje in het skiën en snowboarden te komen organiseren wij voor de kerstvakantie een ski en snowboard weekend. Of je nog nooit op de latten of het board hebt gestaan of dat je al heel veel ervaring hebt, maakt niet veel uit. Kun jij het al, dan mag je aan de slag. Kun je het nog niet, dan maak je samen met de begeleiders de eerste stappen. Met elkaar maken we er een mooi avontuur van. We gaan 1 dag naar Bottrop in Duitsland. Dit is een zeer mooie en lange baan inclusief funpark. De andere dag gaan we naar Snowworld in Zoetermeer. Deelname vanaf 8 jaar. Kinderen worden ingedeeld op leeftijd.

 

Weekend 13-15 december 2019       Warm en koud weekend (Zwembad en Winter Efteling)

Traditiegetrouw gaan we bij het laatste themaweekend van het jaar de combinatie maken van een koude activiteit (De Winter Efteling) gevolgd door een lekker warme activiteit (zwemmen in een subtropisch zwembad). Voor een aantal kinderen is dit het leukste themaweekend van het jaar. De Winter Efteling is “gewoon” De Efteling, maar dan mooi aangekleed naar winterse sferen. Zo zijn overal mooie kampvuren, zijn er mensen die muziek maken en is er een overdekte schaatshal. De meeste attracties zijn open, behalve die waarbij je nat kunt worden. Op de zondag besluiten we met de groep naar welk subtropisch zwembad we gaan. Dit is er eentje van Center Parcs. Op ons lijstje staat dit keer het bad van De Huttenheugte. Daar zijn we met BeActive al heel lang niet meer geweest. Voor kinderen die liever op De Eemhof willen blijven om daar te zwemmen wordt dit, indien mogelijk, geregeld. Deelname vanaf 8 jaar. Kinderen worden ingedeeld op leeftijd.