Programma MEI en HERFST vakantie  2019

De meivakantie is voor ons altijd lastig om te plannen. Elke school lijkt er zijn eigen logica in vrije weken op na te houden. Er is 1 centrale week. Die houden wij in ieder geval aan. Voor de andere weken hebben we ook mogelijkheden. Kijk snel hieronder.

De herfstvakantie is iets makkelijker. Dit zijn “simpel gezegd” week 42 voor de regio zuid en week 43 voor de regio’s midden en noord.

Omdat het programma van beide vakanties er ongeveer hetzelfde uitziet, hebben we geprobeerd, om de informatie van deze beide vakanties samen uit te leggen en ook hebben we een gezamenlijk opdrachtformulier (om in te schrijven) gemaakt.

 

Programma mei en herfstweken

Meivakantie week 17 23-26 april 2019 (extra week van 4 dagen ivm pasen)
  week 18  29 april-03 mei 2019 (alle regio’s hebben vakantie) 
     
Herfstvakantie  week 42   14-18 oktober 2019 (regio zuid)
  week 43   21-25 oktober 2019 (regio's midden en noord)

We hebben deze weken de volgende keuzes:

Meivakantie week 17 Center Parcs De Eemhof
  week 18  Center Parcs De Eemhof 
    Survival in de Belgische Ardennen (8-18 jaar)
    Stedentrip (15+ activiteit)
     
Herfstvakantie  week 42  Center Parcs De Eemhof
  week 43   Center Parcs De Eemhof
    Survival in de Belgische Ardennen (8-18 jaar)
    Stedentrip (15+ activiteit)

 

Survivallen in de Belgische Ardennen

Op zich voor veel deelnemers al een bekend fenomeen: het survivallen. We werken echter steeds met een ander programma. Zo ook nu weer. Een paar bekende activiteiten mogen niet ontbreken. Natuurlijk gaan we mountainbiken en klimmen. Het klimmen kan op heel veel manieren en op heel veel plekken. Afgelopen zomer- en herfstvakantie hebben we dit op een hele mooie plek gedaan. Zie hiervoor de foto’s op de website. Afhankelijk van de aanmeldingen kiezen we ervoor om nog een keer naar deze plek te gaan of we gaan voor een hele nieuwe plek. Het programma is voor alle kinderen haalbaar, hooguit zullen sommige activiteiten net iets te spannend zijn. Dan kan dit zonder probleem overgeslagen worden.

Leeftijd: 8-18 jaar (ingedeeld op leeftijd)
Kosten: €960,30 + € 15,00 eigen bijdrage voor niet zorg gerelateerde uitgaven
Tijden maandag in de ochtend tot en met vrijdag in de middag
Opstappen Zwolle, Almere, De Bilt, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht (geen extra kosten)
  Alleen bij voldoende aanmeldingen voor een opstapplek is het mogelijk hier op of uit te stappen. Anders kiezen wij de dichtstbijzijnde opstapplek met voldoende aanmeldingen.

Center Parcs De Eemhof

Basisplek in al onze programma’s. Centraal gelegen in Nederland biedt dit park genoeg mogelijkheden om op het park goed met elkaar aan de slag te gaan. Het zwembad, de bowlingbanen, het boogschieten en het lasergamen zijn slechts enkele voorbeelden. Samen met de groep en de begeleiding wordt er een programma opgesteld dat zo goed mogelijk aansluit bij de groep.

(Let op, in 2019 hebben we een prijsstijging moeten doorvoeren voor de locatie op de Eemhof)

Leeftijd:  5-18 jaar (ingedeeld op leeftijd)  
Kosten:  week 17:  €792,00 + € 10,00 eigen bijdrage (let op! dinsdag t/m vrijdag)  
 

week 18:  €910,80 + € 10,00 eigen bijdrage

 
 Tijden  maandag 16.00 uur tot en met vrijdag 12.00 uur.
Opstappen: Zwolle, Almere, De Bilt, Rotterdam en Eindhoven (Extra kosten bij vervoer €90,00)

 

Stedentrip (15+ zowel in de meivakantie als de herfstvakantie)

Er is in Nederland relatief weinig aanbod voor kinderen met autisme en/of adhd dat zich op de oudere kinderen en jong volwassenen richt. Tijdens de voorjaarsvakantie (lange sneeuwweek) en tijdens de zomervakantie (surfen in Frankrijk voor 15+) hebben we al een paar stappen gezet. In 2017 hebben we de “stedentrip” geïntroduceerd.

Het accent ligt op met elkaar iets gaan beleven. Aan de groep hoe dit verloopt. Dit klinkt wat vaag, maar dat is een bewuste keuze. Zeker is, dat je met een busje van BeActive gaat reizen. Je krijgt als groep een bepaald budget (geldbedrag) mee. De groep bepaalt waaraan zij dit uitgeven: dineer je 1 keer chique en 2 keer goedkoper? Regel je iets anders,  of ga je wel of niet naar een bepaalde attractie? Je kunt tenten meekrijgen, maar misschien slaap je liever in een hotel of een jeugdherberg. Kortom keuzes die gemaakt moeten worden. Voorwaarde is, dat de deelnemers het met elkaar eens zijn. Ook het regelen moet zoveel mogelijk door de deelnemers gedaan worden. De begeleiding helpt natuurlijk wel en stuurt waar nodig bij.

Er zijn geen steden aangegeven die jullie gaan bezoeken. De eerste stad wordt in de brief vlak voor de week aan jullie gestuurd. Dit is elke keer een andere stad. Op deze manier kun je jezelf wel alvast een beetje voorbereiden. Na de eerste stad is het helemaal aan jullie. Deelnemen aan deze activiteit kan vanaf 15 jaar.

Leeftijd: 15-24 jaar
Kosten: €960,30 + € 15,00 eigen bijdrage voor niet zorg gerelateerde uitgaven
Tijden: maandag in de ochtend tot en met vrijdag in de middag/begin van de avond
Opstappen: Zwolle, Almere, De Bilt en Eindhoven (geen extra kosten)
Data reizen: Week 18              29 april – 03 mei 2019
 

Week 43              21-25 oktober 2019 (regio’s midden en noord)


Wij zijn op zoek naar nieuwe activiteiten voor "oudere" deelnemers (15+)

Zoals je net hierboven hebt kunnen lezen, zijn wij hard op zoek naar nieuwe activiteiten voor mensen van jouw leeftijd. Wij kunnen natuurlijk heel veel bedenken, maar we vinden het veel belangrijker wat jij zou willen. Daarom bij deze de vraag om je ideeën te mailen naar info@123beactive.nl. Als je deelneemt aan de weekendopvang, dan kun je natuurlijk altijd even langs komen bij één van de coördinatoren om je idee te vertellen.