Zomaar even een anekdote!

01 december 2021

‘Meester, heeft u een envelop?’ Een jongen van 8 jaar stond voor me. ‘Mijn tand is eruit gevallen en die wil ik bewaren en thuis laten zien’ 😊. Zo maar een anekdote toen ik 1 week meedraaide als BeActive begeleider.

Wat een mooie week was het! Met ruim 50 kinderen op een gave plek in het bos en vlak bij het water. Veel kinderen en ouders kunnen dat weekje goed gebruiken. Want de BeActive kinderen hebben een begeleidingsbehoefte, bijvoorbeeld vanwege ADHD, autisme of lichte gedragsproblematiek. In het gezin is het daarom vaak spannend en hectisch. Zo’n week geeft dan een rustpunt en ander perspectief, waarna het gezin weer door kan. En kinderen maken spelenderwijs mooie stappen. Ze leren om samen te spelen met andere kinderen, ze doen zelfvertrouwen op en werken aan hun zelfredzaamheid.

Dat alles verzorgen we met een mooi team van enthousiaste en deskundige begeleiders. Echte BeActive activiteiten tijdens zo’n week: Springen van het bruggetje (in kristalhelder water), een nachtelijke fietstocht en misschien als je geluk hebt… de meester aan het einde van de week in de sloot gooien 😊.

Als ervaren directeur maar onervaren begeleider heb ik genoten van de week. Dank alle kinderen en collega’s en natuurlijk dank ouders voor het vertrouwen!

 

Geschreven door Marco den Hartog

Kennismaken?

Bijzonder dorp!

19 april 2021

De BeActive locaties aankomende zomer. Vandaag: locatie Jeugddorp De Glind (zo heet het echt)! Dit leuke dorpje is heel bijzonder.

Even uitblazen.

19 april 2021

Moeders (en soms vaders) aan de lijn. Een flink gedeelte van mijn werk is het voeren van telefoongesprekken met ouders die het lastig hebben.

Privé: Snelle plaatsing!

19 april 2021

Wij beschrijven hoe jij in 7 stappen de juiste weekendopvang vindt voor jouw kind. Waardoor er een last van je schouders afvalt.