Financiering

Financieren van logeeropvang via PGB of ZIN

Onze weekend- of logeeropvang kan worden betaald vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) of via ZIN (Zorg In Natura). De kinderen die wij opvangen, krijgen intensieve begeleiding in kleine groepjes door geschoolde professionals. Wij zijn NEN- en ISO-gecertificeerd. Je kunt een gesprek aanvragen met iemand van het wijk-, jeugd- of kind- en gezinsteam van jouw gemeente om te bespreken welke optie het beste aansluit. Het PGB is een bedrag waarmee je zelf keuzes kunt maken in de zorg die je regelt. Voor meer informatie: www.pgb.nl. BeActive heeft ook met veel gemeenten een contract afgesloten om Zorg In Natura te leveren. Dit betekent dat we onderling afspraken hebben gemaakt over welke zorg we mogen bieden. BeActive en de gemeente regelen de financiƫle zaken onderling. Neem gerust contact met ons op om alles te bespreken!

Kosten logeeropvang

De kosten voor de weekendopvang zijn afhankelijk van de periode waarin de aanvraag plaatvind.

Weekendopvang van vrijdag t/m zondag

Een kortdurend verblijf/begeleiding groep voor vaste weekendopvang a 48 uur. De kosten zijn 12 euro per uur, voor een totaal kosten van 576 euro.

Vakantieopvang 5 dagen

Een kortdurend verblijf/begeleiding groep voor 5 daagse vakantieopvang op groepslocatie, van maandag t/m vrijdag. De kosten zijn 13,75 euro per uur, voor een totaal van 94 uur. De kosten komen dan uit op 1292,50 euro.

Vakantieopvang 6 dagen

Een kortdurend verblijf/begeleiding groep voor 6 daagse vakantieopvang op groepslocatie, van zondag t/m vrijdag. De kosten zijn 11 euro per uur, voor een totaal van 120 uur. De kosten komen dan uit op 1320 euro.

Kosten zomervakantie

De kosten voor weekendopvang in de zomervakantie zijn op aanvraag in te zien. De kosten kunnen hier namelijk per vakantieweek (licht) verschillen.

ZIN financieringsafspraken voor logeeropvang

We hebben een contract voor ZIN met de gemeenten. Bekijk de link hier voor een compleet overzicht van onze afspraken set.

Voor wie is de weekendopvang?

Wij staan voor elke hulpvraag van iedereen open! Per vraag kijken wij welk aanbod we op maat kunnen bieden. Past jouw kind niet in de onderstaande ā€˜doelgroepā€™ of is het gedragsmatig moeilijk om binnen een groep te plaatsen? Dan wil dat niet automatisch zeggen dat we geen oplossing hebben! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ons standaardprogramma waarbij iedereen is ingedeeld in een passende leeftijdsgroep, is heel geschikt voor kinderen van 5 tot 18 jaar die:

  • Normaal tot hoogbegaafd zijn en een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum
  • Add/adhd/gedragsproblemen hebben

De ondergrens voor al onze activiteiten is een IQ van 70, dat is het oude MLK-niveau op het SBO. Kinderen moeten gedragsmatig te plaatsen zijn binnen een groep, zware gedragsproblemen en/of structureel agressieve kinderen plaatsen we niet in een groep. Zodra er sprake is van drugs- of alcoholgebruik (of in het bezit zijn van deze middelen) kunnen wij zorg weigeren. Zo ook als er ernstige fysieke en/of verbale bedreiging is naar andere cliƫnten, medewerkers of anderen.

Cliƫntenraad

Wij horen graag hoe iedereen onze zorg ervaart! Dat kun je natuurlijk altijd met ons bespreken, maar een aantal keer per jaar organiseren wij ook een cliƫntenraad. Deze worden vooraf aangekondigd en je bent uiteraard welkom! Maar je hoeft niet op een cliƫntenraad te wachten. Op info@123beactive.nl mag je altijd laten weten wat je vindt en je ideeƫn doorgeven. Graag zelfs!

Ouderverenigingen

Wij zijn heel bewust onafhankelijk, maar we willen een aantal ouderverenigingen toch onder de aandacht brengen. Bij de Nederlandse Vereniging Autisme (www.autisme.nl) en oudervereniging Balans (www.balansdigitaal.nl) kun je terecht voor vragen, verwijzingen en contactgroepen. Per Saldo , de vereniging voor belangenbehartigers van mensen met een PGB, weet precies wat een gemeente wel of niet mag zeggen over de zorg. Zij staan je ook bij als er problemen zijn, een lidmaatschap is zeker het overwegen waard.

Voor de Algemene voorwaarden zie hieronder.

Voorwaarden.