Financiering

Financiering.

De kinderen die wij opvangen, krijgen intensief en in kleine groepjes begeleiding door geschoolde professionals. Wij zijn NEN, ISO en WTZI-gecertificeerd. Al onze zorg kan betaald worden uit het PGB (Persoons Gebonden Budget) of via ZIN (Zorg in Natura). Je kunt een gesprek aanvragen met iemand van het wijk- jeugd- of kind- en gezinsteam van jouw gemeente om te bespreken welke optie het beste aansluit. Het PGB is een bedrag waarmee je zelf zorg kunt regelen. Voor meer informatie: www.pgb.nl. BeActive heeft ook met veel gemeenten een contract afgesloten om Zorg in Natura te leveren, dat betekent dat we onderling afspraken hebben gemaakt over welke zorg we mogen bieden. BeActive en de gemeente regelen de financiƫle zaken onderling. Neem gerust contact met ons op om alles te bespreken!

Kosten:

Vaste weekendopvang

ā‚¬ 576 per weekend (2024) – ā‚¬ 535,20 (2023)

Kosten zomervakantie

Op aanvraag, kan per vakantieweek (licht) verschillen

Met gemeenten hebben we een contract voor ZIN: Bekijk hem hier.

Let op: De indexatie van 2023 is doorgetrokken naar 2024. Per 2023 zullen de PGB Tarieven afhankelijk van het af te nemen product geĆÆndexeerd worden met een percentage van tussen de 7,4% en de 8,0%. Klik hier voor de tarievenlijst 2024.

Voor wie?

Wij staan voor elke hulpvraag van iedereen open! Per vraag kijken wij welk aanbod we op maat kunnen bieden. Past jouw kind niet in de onderstaande ā€˜doelgroepā€™ of is het gedragsmatig moeilijk om binnen een groep te plaatsen? Dan wil dat niet automatisch zeggen dat we geen oplossing hebben! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ons standaardprogramma waarbij iedereen is ingedeeld in een passende leeftijdsgroep, is heel geschikt voor kinderen van 5 tot 18 jaar die:

  • Normaal tot hoogbegaafd zijn en een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum
  • Add/adhd/gedragsproblemen hebben

De ondergrens voor al onze activiteiten is een IQ van 70, dat is het oude MLK-niveau op het SBO. Kinderen moeten gedragsmatig te plaatsen zijn binnen een groep, zware gedragsproblemen en/of structureel agressieve kinderen plaatsen we niet in een groep. Zodra er sprake is van drugs- of alcoholgebruik (of in het bezit zijn van deze middelen) kunnen wij zorg weigeren. Zo ook als er ernstige fysieke en/of verbale bedreiging is naar andere cliƫnten, medewerkers of anderen.

Cliƫntenraad

Wij horen graag hoe iedereen onze zorg ervaart! Dat kun je natuurlijk altijd met ons bespreken, maar een aantal keer per jaar organiseren wij ook een cliƫntenraad. Deze worden vooraf aangekondigd en je bent uiteraard welkom! Maar je hoeft niet op een cliƫntenraad te wachten. Op info@123beactive.nl mag je altijd laten weten wat je vindt en je ideeƫn doorgeven. Graag zelfs!

Ouderverenigingen

Wij zijn heel bewust onafhankelijk, maar we willen een aantal ouderverenigingen toch onder de aandacht brengen. Bij de Nederlandse Vereniging Autisme (www.autisme.nl) en oudervereniging Balans (www.balansdigitaal.nl) kun je terecht voor vragen, verwijzingen en contactgroepen. Per Saldo , de vereniging voor belangenbehartigers van mensen met een PGB, weet precies wat een gemeente wel of niet mag zeggen over de zorg. Zij staan je ook bij als er problemen zijn, een lidmaatschap is zeker het overwegen waard.

Voor de Algemene voorwaarden zie hieronder.

Voorwaarden.