ZIN IN EEN TOFFE

VAKANTIEWEEK?

De start van de opvang kan lastig zijn!

Sommige kinderen vinden de start van de weekend- of vakantieopvang lastig omdat iedereen er dan is. De ouders/ verzorgers, begeleiders en de kinderen. Dat zijn veel indrukken! In de meeste gevallen keert de rust in de groep snel terug na het vertrek van de ouders/ verzorgers. Sommige ouders en kinderen vinden het fijn om samen de slaapkamer in te richten. Zodat het kind weet waar alle spullen liggen. Als de coronaregels van dat moment het toelaten is dat natuurlijk mogelijk! Blijkt op een later tijdstip dat je op een andere kamer wil slapen, of dat het samen slapen niet lukt, dan doen we ons best om een andere plek te vinden.  We helpen je dan natuurlijk ook om je spullen te verplaatsen, we staan dus helemaal voor je klaar!

Help! Wat neem ik mee?

BeActive heeft altijd verschillende spelmaterialen beschikbaar op de locatie maar als er iets anders is dat je graag mee wilt nemen, dan mag dat best. Voorbeelden van eigen spullen die je mee mag nemen zijn bijvoorbeeld spelletjes en Lego maar ook je spelcomputer. Wel willen we heel graag dat jullie met elkaar en de groep bezig zijn, daarom hanteren we een maximum van twee keer een half uur per dag voor deze mobiele apparaten. Als je wil mag je ook je mobiele telefoon meenemen, hier worden dan wel duidelijke afspraken over gemaakt tussen jou en de begeleider. Als je precies wil weten wat je wel en niet mee moet nemen zie dan via de onderstaande link de paklijst.

Het informatieboekje

Wanneer word ik gebracht of opgehaald?

Het is goed om te weten dat de weekend- en vakantieopvang bij BeActive niet rond dezelfde tijd start. Zo begint de weekendopvang op vrijdag om 18:00 uur. Je wordt dan ontvangen in het huisje waar de begeleider al is, meestal gaan we dan direct wat eten. Je zal tenslotte wel trek hebben! Vervolgens staan er voor de zaterdag en zondag een aantal leuke activiteiten gepland. Want op het vakantiepark is er van alles en nog wat te doen! Op zondag is het rond 16:00 uur helaas weer tijd om naar huis toe te gaan.

De vakantieopvang start meestal op maandag rond 16:00 uur. En de week eindigt dan meestal op vrijdag weer in de loop van de middag. Per vakantie kunnen de start- en eindtijden verschillen, maar dit weet je altijd ruim van tevoren. Een BeActive vakantieweek zit vol leuke activiteiten, denk aan samen naar het zwembad, een sportieve activiteit en natuurlijk ook gezellig samen eten en misschien wel koken! Tijdens de BeActive weekend- en vakantieopvang is er voor de kinderen altijd een vast contactmoment met ouders of verzorgers. Als je daar geen behoefte aan hebt, dat is geen probleem. Je begeleider zorgt er dan voor dat je ouders horen hoe met je gaat. Als je op een ander moment behoefte hebt om contact te hebben met je ouders, geef dat dan aan en we gaan ons best doen!

Heb je nog meer vragen en ben je op zoek naar het antwoord? Bekijk de FAQ-pagina.

Veelgestelde vragen

Gelukkig hielpen de begeleiders Rowena goed aan de start van de week, door de spanning bij haar weg te nemen. Toen ze terugkwam benadrukte ze het kampgevoel wat ze bij BeActive zo leuk vond.

- Saskia (verzorgster Rowena)

Rosa heeft last van heimwee. Het doet me dan ook goed als ik vervolgens foto's van de leiding te zien krijg op momenten dat ze het naar haar zin heeft. Na een emotioneel afscheid is dat fijn om te zien.

- Wendy (moeder van Rosa)

Het was heel fijn om te merken dat de begeleiders mijn zoon er bij moeilijkheden echt doorheen hebben getrokken.

- Suzanne (moeder van Thijs en Vigo)

Een indruk van het programma.

Tot zover de algemene zaken, laten we nu even bekijken hoe het weekend er daadwerkelijk uitziet! Na de aankomst en het afscheid ga je kennismaken met de andere kinderen in je groep om je wat meer op je gemak te voelen! Hierna ga je je kamer indelen en inruimen zodat je je snel thuis gaat voelen.

In de avond eten we iets dat snel klaar is, bijvoorbeeld broodjes knakworst en soep, zodat we daarna nog even tijd hebben om een rondje over het park te lopen of om met de oudere groepen naar het zwembad te gaan. We sluiten op een rustige manier af door lekker nog even te spelen of chillen in het huisje. We eten en drinken dan nog wat voordat we het bed opzoeken. Op zaterdag beginnen we rustig door op ons gemak te ontbijten en wat leuks te doen in het huisje. Het programma van de dag staat niet vast, maar wordt mede bepaald door de voorkeuren van de groep. Je kunt dus aangeven wat je graag zou willen doen!

Na de activiteit gaan we boodschappen doen voor het avondeten en zorgen we er met zijn allen voor dat er in de avond een lekkere maaltijd klaarstaat! ’s Avonds vindt er nog een activiteit plaats die door de groep bepaald wordt en dan gaan we lekker slapen. Zondag lijkt qua ochtend indeling heel erg op de zaterdag. In de middag ruimen we met z’n allen op en zorgen we dat je klaar bent om het weekend aan het einde van de middag met elkaar goed af te sluiten.

Onze opvang

Vind je het spannend?

Natuurlijk! Want dat is het ook best een beetje. Zeker de eerste keer. Maar… wij beloven jou dat dat niet lang zal duren. Je gaat nieuwe vrienden vinden, je gaat je goed voelen bij de begeleiders en je gaat vooral genieten van toffe activiteiten. Of je de hele tijd moet sporten? Nee joh! Er is ook ruimte om te gamen, te chillen en misschien wel een kampvuur te maken. Is het nog steeds spannend? Ja, natuurlijk. Maar dat geeft niets, want jij bent zo’n kanjer die de eerste stap durft te zetten!

Weekendopvang Center Parcs Zandvoort

09-06-2023 / 11-06-2023 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

23-06-2023 / 25-06-2023 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Zandvoort

07-07-2023 / 09-07-2023 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

25-08-2023 / 27-08-2023 Bekijk activiteit
Alle activiteiten