VEELGESTELDE VRAGEN.

FAQ - over de wachtlijst:

– Is er bij BeActive een wachtlijst?

Snelle plaatsing is afhankelijk van de match die er tussen het kind en een bestaande groep moet zijn. Zodra er in die groep een plekje vrij is, heeft BeActive geen wachtlijst en kan de opvang het eerstvolgende weekend starten. Dit uiteraard op voorwaarde dat de financiering van de zorg rond is.

Vanaf begin 2023 hebben we weer beperkt ruimte voor nieuwe plaatsingen in de weekendopvang. Mogelijkheid en snelheid van plaatsing hangen o.a. af van leeftijd en profiel kind, match met bestaande groepen, beschikbare begeleiders en voldoende indicatie. Leg gerust uw vraag of casus voor en we kijken samen met u naar de mogelijkheden.

FAQ's - over de kinderen:

– Wanneer wordt mijn kind niet in zorg genomen?

De ondergrens voor al onze activiteiten is een IQ van 70. Kinderen moeten gedragsmatig te plaatsen zijn binnen een groep. Zware gedragsproblemen en/ of structureel agressief gedrag kunnen we niet borgen in onze groepen. Kinderen met dit profiel kunnen we dan ook niet plaatsen. Zodra er sprake is van drugs- of alcoholgebruik (of in het bezit zijn van deze middelen) wordt de zorg direct opgeschort. Zo ook als in het geval van ernstige fysieke en/ of verbale bedreiging naar andere cliënten, medewerkers of anderen.

– Wat houdt een begeleidingsbehoefte in?

Veel BeActive kinderen hebben ondersteuning nodig in bepaalde aspecten van het dagelijks leven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sociale vaardigheden en of bepaalde fysieke- en mentale problematiek of een combinatie daarvan.

– Vanaf en tot welke leeftijd kunnen kinderen bij BeActive in zorg komen?

BeActive levert zorg aan kinderen/ jongeren vanaf 5 tot 18 jaar.

Kinderen

FAQ's - over de weekendopvang:

– Hoe laat begint het weekend?

Uw kind is op de vrijdag welkom vanaf 18:00u. Als u uw kind komt brengen op het park van Center Parcs en u geeft aan dat u voor BeActive komt, kunt u in de meeste gevallen het park oprijden met de auto. Indien anders wordt aangegeven, kunt u uw auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. De huisjes liggen allemaal op redelijke loopafstand van de parkeerplaats.

– Kan ik mijn kind ook later brengen?

Tijdens de weekenden kunt u veel afspreken met de begeleider van uw kind. Eerder ophalen of volgende keer later brengen zijn enkele voorbeelden. Graag wel even in overleg zodat de desbetreffende begeleider er rekening mee kan houden. Ook mogelijk: uw wijziging telefonisch doorgeven aan ons kantoor in Rotterdam of aan de coördinator op het park.

– Starten alle jeugdigen altijd direct een heel weekend?

Over het algemeen hanteren wij inderdaad dat iedereen gewoon direct een heel weekend start. De ervaring leert namelijk dat hoe sneller er door de zure appel heen gebeten wordt, hoe sneller het kind kan wennen aan de nieuwe omgeving. Uiteraard is dat niet in alle gevallen zo, dan proberen wij samen tot een persoonlijk oplossing te komen. Een eventuele oplossing kan dan zijn dat de jeugdige eerst een dag mee komt lopen om een beetje een indruk te krijgen. Of uw kind blijft in plaats van twee nachten er maar één slapen. Ook maken wij soms de afspraak dat kinderen het twee nachten proberen en als dat echt niet gaat, ze opgehaald worden. Geen zorgen dus, we zijn flexibel en denken met je mee!

– Hanteert BeActive een schermtijd?

Ja, wij hanteren tijdens de weekend- en vakantieopvang schermtijden voor digitale apparaten. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen niet de hele dag op hun mobiele apparaat zitten maar ook bijdragen aan sociale activiteiten. Daarom hanteren wij een schermtijd van twee keer een halfuur per dag. De ervaring leert ons dat zodra de kinderen zo bezig zijn met hun vrienden, vriendinnen en de leuke activiteiten, zij niet eens over hun mobiele apparaten nadenken. Desondanks begrijpen wij hoe fijn het kan zijn voor de kinderen om zichzelf twee keer per dag even terug te kunnen trekken, dat is ook de reden dat wij mobiele apparaten toestaan.

– Wordt er rekening gehouden met diëten?

Uiteraard zorgen wij ervoor dat er met verschillende diëten rekening wordt gehouden. Er zijn verschillende kinderen/ jongeren met allergieën of een strikt dieet. Maar ook wordt er rekening gehouden met bijvoorbeeld vegetariërs, veganisten en dergelijke. Geef dit uiteraard van tevoren wel duidelijk bij ons aan!

– Hoe laat kan ik mijn kind ophalen?

De weekendopvang eindigt zondagmiddag om 16:00u, de kinderen hebben dan dus nog niet gegeten!

– Wat is handig om in te pakken?

In het informatieboekje dat u ontvangt bij de start van de opvang is een paklijst te vinden voor kleding. Neem ook graag zelf handdoeken en beddengoed mee. Verder is het bijvoorbeeld leuk om een gezelschapsspel mee te nemen of een favoriet (strip)boek. Houdt er wel rekening mee, dat spullen kapot kunnen gaan (dus geen waardevolle spullen meenemen) en label eventueel uw bezittingen. Als er gevonden voorwerpen zijn na afloop van een weekend of vakantie nemen wij deze mee naar onze opslag. Bent u spullen kwijtgeraakt? Neem dan contact op met ons kantoor.

Weekendopvang Center Parcs

FAQ's - over de vakantieopvang:

– Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Via onderstaande link vindt u alles over de vakantieopvang en hoe u daarvoor kunt aanmelden.

– Van welke locaties maakt BeActive gebruik?

Tijdens de voorjaarsvakantie wordt de opvang op onze vaste locaties en eventuele groepslocaties georganiseerd. Voor de meivakantie was dit op locatie Buitenzorg Baarn. De opvang in de zomervakantie heeft plaats gevonden op verschillende locaties. Namelijk op Landal ’t Loo, De Glind en Buitenzorg Baarn. Voor de herfst- en kerstvakantie geldt ook dat het programma en de locatie(s) nog niet bekend zijn.

Vakantieopvang

FAQ - over het themaweekend:

– Wanneer vindt het themaweekend plaats?

De data van het themaweekend kan variëren. Meestal vindt het themaweekend plaats in december. Afgelopen editie was het thema warm/ koud en gingen we een dag naar de winter-Efteling en de andere dag naar een warm binnenzwembad. Zie via onderstaande link de overige informatie over het themaweekend.

Themaweekend

FAQ's - over de financiering:

– Hoe wordt de zorg van BeActive betaald?

BeActive is gecontracteerd bij ongeveer 70 gemeenten in Nederland, zie ook dit overzicht. In die gemeenten kan de zorg worden gefinancierd via Zorg In Natura Is er sprake van een andere woonplaats? Dan kan de opvang wellicht gefinancierd worden met behulp van een persoonsgebonden budget (PGB), maatwerkovereenkomst of een afspraak met een andere zorgorganisatie die bij het gezin betrokken is.

– Wat is het verschil tussen ZIN en PGB?

Zorg In Natura en een Persoonsgebonden Budget zijn beide financieringsvormen. Maar in het geval van ZIN zal jou contactpersoon bij de gemeente je introduceren bij organisaties die door deze gemeente gecontracteerd zijn. In het geval van een PGB bepaal je zelf bij wie je de zorg inkoopt met het bedrag dat daarvoor beschikbaar is.

Financiering