Ouders van BeActive

GUN JE KIND PLEZIER, RUST,

WARMTE EN VEILIGHEID.

Met een gerust hart

Opvoeden doe je niet alleen. School, familie, buren en vrienden: kinderen leren van iedereen om zich heen. Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben, is zo’n ‘extended family’ zeker belangrijk. Toch vinden sommige ouders het lastig om een beroep op anderen te doen omdat hun kind extra begeleiding nodig heeft. Terwijl het juist zo belangrijk is als ouder/ verzorger om af en toe wat lucht te krijgen, bij te tanken en dus even ontlast te worden.

En dat kan alleen als je zeker weet dat je kind op een veilige plek is, waar het zich thuis voelt, waar het gehoord en gezien wordt en zichzelf mag zijn. Waar ervaren begeleiders en coördinatoren weten welke begeleiding nodig is om ook je kind een goede ervaring, een stuk meer zelfvertrouwen en een beter perspectief te geven. Als de kinderen in vertrouwde handen zijn en het leuk hebben, is het voor de ouders of verzorgers altijd goed. Hoe belangrijk is het om even bij te kunnen tanken? Zelf en met je gezin, terwijl je kind het goed heeft en straks met enthousiaste verhalen weer thuiskomt?

1. De eerste stap naar hulp of ondersteuning, dat is pittig.

Soms loopt het niet zo lekker thuis, op school of bijvoorbeeld in de omgang met vrienden. Daar hebben veel kinderen en jongeren mee te maken. En hun ouders of verzorgers dan natuurlijk ook. De eerste stap naar hulp of ondersteuning is soms pittig. Dat merken we bij BeActive als we voor de eerste keer contact hebben. We vragen dan door over het kind, is er al een indicatie, wat zijn de doelen voor de opvang en wat is de gezinssituatie? En we geven aan of de vraag bij BeActive past en wanneer we kunnen starten. Best intensief dus maar met een goed doel! Want als wij goed doorvragen, kunnen we goed en snel de opvang starten.

2. Financiering van de opvang, wat een gedoe!

Want elke situatie is anders. Gaat het alleen om weekendopvang of is er ook behoefte aan vakantieopvang? Best een puzzel die ook nog eens per gemeente of regio verschilt. Gelukkig hebben we daar bij BeActive ervaring mee en zijn we gecontracteerd bij gemeentes in heel Nederland. Daarom lukt het vaak om een oplossing te vinden voor de financiering, in de vorm van Zorg in Natura (ZIN), PGB of misschien een maatwerk-arrangement.

Financiering

Als mijn kinderen bij BeActive naar de opvang zijn is dat voor mij het ideale momentje om mezelf weer even goed op te laden.

- Melissa (moeder van Denelza, Luca en Yaro)

Ik vond het fijn om te ervaren dat de begeleiders mijn kind zo goed kennen.

- Suzanne (moeder van Thijs en Vigo)

Met de begeleiders heb ik altijd prettig contact, dit zorgt bij mij voor een soort vertrouwensband. Jullie krijgen veel respect vanuit mij. Ga vooral zo door!

- Stephanie (moeder van Vincenzo en Florance)

3. Hmmm, hebben we een passend groepje?

In de opvang en begeleiding bij BeActive staat de groep centraal. Wij werken zoveel mogelijk met vaste groepen in de weekendopvang want dit geeft structuur, rust en duidelijkheid. Heel fijn voor ouders en kinderen! Alleen het vinden van het juiste groepje is niet altijd eenvoudig. Er wordt hier namelijk rekening gehouden met wat de leeftijd en de belevingswereld van het kind is. Past daar beter een rustig groepje of beter een wat meer actief groepje bij? Onze coördinatoren piekeren daar soms flink over. Vaak lukt het ons om in een keer het juiste groepje te vinden en houden we deze groep jarenlang in stand. Soms lukt dat niet direct maar blijven we ons best doen totdat we de goede match hebben. Kortom, dit is soms een lastig traject maar zodra het lukt levert dit veel op.

4. De eerste keer je kind brengen, slik…

Weer zo’n spannend moment. Op vrijdagmiddag je kind brengen bij BeActive en hem of haar pas op zondagmiddag weer zien. Dat levert wel eens een brok in de keel, spanning of zelfs wat weerstand op. Voor de ouder of de verzorger de eerste keer, voor de mensen bij BeActive is dit wat bekender en vertrouwder. Daarom bellen we regelmatig voor een update. Wij bieden de mogelijkheid aan de ouders en kinderen om voor het eerste weekend eerst even een middagje kennis te maken. Voor sommige gezinnen helpt dit om de spanning een beetje weg te nemen. Uiteraard doen we er alles aan om er een fijne, welkome en soepele start van de opvang van te maken. Gelukkig lukt dat vaak! En als er op zondagmiddag teruggekeken kan worden op de enthousiaste verhalen en leuke activiteiten, voelt het de volgende keer al een stuk meer vertrouwd.

Mogen wij ons even voorstellen?

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

31-05-2024 / 02-06-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Zandvoort

14-06-2024 / 16-06-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Landal Rabbit Hill Nieuw-Milligen

28-06-2024 / 30-06-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

30-08-2024 / 01-09-2024 Bekijk activiteit
Alle activiteiten

5. Opvang op een vakantiepark, is dat niet veel te duur?

Voor de mensen bij BeActive is het niet leuk om vaak uit te moeten leggen waarom we de opvang meestal op vakantieparken organiseren. Wij moeten ons dan vaak verdedigen omdat het ‘heel duur’ zou zijn terwijl wij natuurlijk alleen huur betalen voor de momenten dat we er zijn. Deze leuke en aansprekende locaties zorgen er juist voor dat de kinderen graag naar de opvang komen. Op die manier wordt BeActive een rustpunt in het gezin, kunnen de ouders op ons rekenen en bieden wij de mogelijkheid om elke maand een weekend weer even op adem te komen.

6. Naar de weekendopvang en dan regent het…

Dit is zeker iets wat niet leuk is maar toch proberen wij er altijd samen een mooi weekend van te maken. We plannen dan leuke activiteiten zoals samen koken, naar het zwembad of overdekt marshmallows roosteren. En vergeet de BeActive-bus met honderden spelletjes, Dvd’s en ander vermaak niet! Die staat altijd klaar om leuke activiteit te faciliteren voor in het huisje.

7. En dan die regels, die hebben wij ook hoor… 😊

Thuis zit je er niet altijd op te wachten en bij BeActive hebben we ze ook. Regels. Over schermtijd, bedtijd, de taakverdeling in het huisje en hoe we met elkaar omgaan. Niet altijd leuk maar wel duidelijk en een houvast voor kinderen en ouders. En als je ze eenmaal gewend bent, vallen ze ook wel weer mee. Net als de BeActive-begeleiders en coördinatoren trouwens…

Als Yaro zelf geen zin heeft om van het contactmoment gebruik te maken en mij te bellen, dan neemt de begeleiding dit belletje kort over zodat ik toch te weten krijg hoe het gaat. Dat vind ik altijd wel fijn.

- Melissa (moeder van Denelza, Luca en Yaro)

De reden dat wij voor BeActive hebben gekozen is omdat de jongens bij BeActive in een kleine en beschermde setting kunnen oefenen met het sociale contact.

- Karin (gezinshuishouder van Tim en Kevin)

Dat waren ze dan.

De zeven dingen die niet leuk zijn aan de weekend- en vakantieopvang bij BeActive. Denk je na het lezen hiervan toch dat wij iets voor je kunnen betekenen? 😉 Of heb je een vraag? Stuur dan even een email naar info@123beactive, bel ons via 036-5305217 of vul onderstaand formulier in. Neem gerust contact op!