Professionals

Wie wij zijn?

BeActive is een landelijke organisatie met meer dan 15 jaar ervaring in het organiseren van weekend- en vakantieopvang voor kinderen en jongeren van 5 t/m 18 jaar. Bijna alle kinderen aan wie wij deze opvang bieden, hebben een indicatie en een begeleidingsbehoefte en/ of een ingewikkelde of overbelaste thuissituatie. Veel kinderen in onze opvang zijn bekend met een aan autisme verwante stoornis, ADD, ADHD of LVB. Maar ook spelen soms trauma/ hechtingsstoornissen en oppositionele gedragsproblemen.

Ontmoet het team

Meestal snelle plaatsing! Afhankelijk van een passend groepje

De opvang die BeActive biedt, dient meerdere doelen. Namelijk het ontlasten van de gezinssituatie en het verbeteren van sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en een positief zelfbeeld. Alle activiteiten zijn afgestemd op de belevingswereld van de kinderen en jongeren en er wordt ook ingezet op het prikkelen en uitdagen van de jeugdigen. Uiteraard altijd op maat en met aansluiting op het profiel van het kind.¬†Bij BeActive kunnen wij snel plaatsen als het kind past binnen onze setting en er een indicatie/ financiering is. Belangrijk daarbij: de match met een groep die aansluit en waar een plekje beschikbaar is. Dat kan soms heel snel, soms duurt dat iets langer.¬†Wij zijn op dit moment gecontracteerd door meer dan 70 gemeentes in Nederland. Verder zijn we een WTZI en NEN/ ISO gecertificeerde jeugdzorginstelling en werken we graag en goed samen met andere jeugdzorgprofessionals en ‚Äďorganisaties. Zo borgen we de kwaliteit en continu√Įteit van onze zorg.

Onze opvang

Hoe meld ik een kind aan?

Stap 1: Het eerste contact.

De eerste stap is een mailtje naar info@123beactive.nl of een telefoontje naar ons kantoor: 036-5305217. Je kunt dan je vraag of casus aan ons voorleggen en we kijken samen naar de mogelijkheden en de eventuele vervolgstappen.

 

Stap 2: De eerste beoordeling van de financiering.

Om teleurstellingen te voorkomen kijken we graag in een vroeg stadium naar de mogelijkheden om de zorg te financieren. Belangrijk daarbij is de woonplaats van het kind. Is BeActive daar gecontracteerd? Dan kan de zorg waarschijnlijk via Zorg in Natura (ZIN) worden gefinancierd. Zie ook dit overzicht met gemeenten waar we gecontracteerd zijn.(Excuses! Link werkt momenteel niet. Lijst wordt bijgewerkt) Mocht financiering via ZIN niet mogelijk zijn, dan lukt het soms om een maatwerkovereenkomst (ook wel light-overeenkomst of overeenkomst beperkte dienstverlening genoemd) te organiseren. In dat geval sluit de betreffende gemeente voor dit kind een tijdelijk contract met BeActive waarmee de zorg kan worden gefinancierd.

Nog een mogelijkheid: financiering via een Persoonsgebonden Budget (PGB), waarmee ouders/ verzorgers zelf een keuze kunnen maken bij welke zorgorganisatie ze hun zorg willen inkopen. Soms hebben ouders al zo‚Äôn PGB beschikbaar of is het mogelijk dat de betreffende gemeente een PGB afgeeft.¬†Tenslotte is er soms de mogelijkheid om de zorg te financieren via een andere zorgorganisatie. Bijvoorbeeld als het kind via een WLZ-beschikking al bij een andere organisatie in zorg is en BeActive als ‚Äėonderaannemer‚Äô wordt ingezet en gefinancierd.¬†We kijken kortom graag met je naar de verschillende mogelijkheden om de zorg te financieren en beoordelen daarna samen of we de volgende stap al kunnen zetten.

Het is een prachtig aanbod, waar ik als ouder- en kind adviseur graag gebruik van maak.

- Tilly Duijts (ouder- en kind adviseur bij OKT Amsterdam)

Voor mijn kinderen is BeActive een soort tweede huis. Elke keer kijken zij er weer naar uit.

- Stephanie (moeder van Vincenzo en Florance)

Ik vind het echt geweldig. Het is dat ik al werk heb, anders had ik graag bij BeActive gewerkt.

- Tilly Duijts (ouder- en kind adviseur bij OKT Amsterdam)

Onze bonus-zoon Omar is een tijd mee geweest. En ondanks z'n complexe diagnose heeft hij het super naar z'n zin gehad . Wij zijn dik tevreden over Be Active zowel over de plek als in het contact.

- Gerrit Jacobsen (vader)

Ik waardeer de zorgvuldigheid bij het aannemen van nieuwe mensen bij BeActive. Ondanks dat ze hard op zoek zijn naar nieuwe mensen, staat kwaliteit van nieuw personeel voorop en wordt iemand bij twijfel niet aangenomen.

- Ellen, moeder van meisje van 10 jaar.

Stap 3: Intake en terugkoppeling door onze coördinator.

Die volgende stap is het voorleggen van de zorgvraag en het profiel van het kind aan onze co√∂rdinator. De BeActive co√∂rdinator gaat dan het gesprek aan, meestal met een van de ouders, en gaat doorvragen over het gedrag en het profiel van het kind. Ook komen de doelen van de opvang aan de orde en beantwoorden we vragen over BeActive, onze locaties en onze mogelijkheden. Snel na dit gesprek koppelen we terug of er een ‚Äėmatch‚Äô is tussen het kind en onze opvang en zo ja vanaf wanneer de opvang kan starten.

Stap 4: Indicatie en de financiering rondmaken.

Nu er een startdatum bekend is gaan we aan de slag met het rondmaken van de financiering. Als bijvoorbeeld wordt ingezet op in eerste instantie een jaar weekendopvang met 2 weken vakantieopvang rekenen we precies voor welke indicatie en financiering daar dan voor nodig is. In het geval er sprake is van ZIN is het belangrijk dat we voor de beoogde startdatum de toewijzing hebben ontvangen. Mocht er onverwachts een vertraging daarin optreden, dan laten we dat vanzelfsprekend weten.

Stap 5: Start van de zorg.

Dat eerste weekend of die eerste vakantieweek is altijd spannend. Voor zowel het kind als de ouders. Ruim voor de start ontvangen de ouders van ons een zogenaamd startpakket, dat antwoord geeft op veel van de vragen die er zijn. En natuurlijk kunnen ouders of jeugdhulpverleners altijd even bellen of mailen via 036-5305217 of info@123beactive.nl¬†bij last minute vragen of een klein beetje koudwatervrees ūüėä.

Weekendopvang Landal Rabbit Hill Nieuw-Milligen

28-06-2024 / 30-06-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

30-08-2024 / 01-09-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Zandvoort

13-09-2024 / 15-09-2024 Bekijk activiteit

Weekendopvang Center Parcs Eemhof

27-09-2024 / 29-09-2024 Bekijk activiteit
Alle activiteiten