Onze opvang

Weekendopvang

Onze weekendopvang wordt op meerdere locaties in Nederland aangeboden. Namelijk op Center Parcs de Eemhof (in Zeewolde) en de Center Parcs locatie in Zandvoort. Voor elke locatie geldt dat kinderen ingedeeld worden in groepen met vergelijkbare interesses en leeftijd. Zo krijgen ze goede aansluiting en wordt de opvang leuk en effectief. De meeste BeActive kinderen draaien mee in onze vaste weekendopvang. Dat geeft duidelijkheid, structuur en houvast aan zowel de kinderen als de ouders/ verzorgers en stelt ons in staat om met vaste groepen te werken.

Als kinderen op één locatie zijn ingedeeld vindt de opvang 11 weekenden per jaar, dus 1 weekend per maand plaats. En het gaat om 22 weekenden per jaar als kinderen op beide Center Parcs locaties zijn ingedeeld. Dat laatste wordt alleen ingezet afhankelijk van de zorgvraag en de beschikbare indicatie.

De wachttijd op onze locaties loopt momenteel helaas op. Plaatsing op onze Center Parcs locaties Eemhof en Zandvoort is tot nader bericht slechts zeer beperkt mogelijk.

 

Data weekendopvang 2024

Weekendopvang Center Parcs

Vakantieopvang

Werken bij

Onze opvang

Zelfstandige weekenden

Voor een aantal kinderen vanaf 16 jaar geldt dat het goed is om steeds zelfstandiger te worden. Precies voor die kinderen organiseert BeActive op dezelfde genoemde locaties (mits voldoende deelnemers) zelfstandige weekenden. De jongeren geven dan zelf vorm aan hun weekend en wat daar allemaal bij komt kijken: boodschappen, programma, overleggen, persoonlijke verzorging en leren zo ‘spelenderwijs’ zelf en van elkaar om zelfstandig te worden. De BeActive begeleider is uiteraard wel aanwezig, maar wat meer op afstand.

Themaweekend

Naast de reguliere weekenden bieden wij ook één keer per jaar een speciaal themaweekend aan. Dit weekend is beschikbaar voor kinderen die al bekend zijn met BeActive maar ook voor kinderen die (nog) geen gebruik maken van onze opvang! Denk bijvoorbeeld aan het traditionele BeActive warm/ koud weekend met een ‘warme dag’ in de vorm van lekker zwemmen in het subtropisch zwemparadijs en een ‘koude dag’ in de vorm van een bezoek aan de Winter Efteling. Wie wil dat nou niet?

Het is heel leuk om hem te zien groeien! Op het gebied van zelfstandigheid, maar ook hoe die omgaat met de mensen om hem heen. De activiteiten doen hem daarin goed.

- Claudia (moeder van Bart)

Ik wens de dienst BeActive aan alle gezinnen die dat nodig hebben toe.

- Sandra (moeder van Lieke)

Als mijn kinderen bij BeActive naar de opvang zijn is dat voor mij het ideale momentje om mezelf weer even goed op te laden.

- Melissa (moeder van Denelza, Luca en Yaro)

Dit is een top-organisatie, mijn zoon is jaren mee geweest op kamp bij Center Parcs 🙂🙂🙂🙂!

- Koriene Verboom

Vakantieopvang

De vakantieopvang vindt plaats tijdens alle reguliere schoolvakanties. De locatie verschilt per vakantie, wat betekent dat er elke vakantie nieuwe en leuke dingen te ontdekken zijn! De BeActive vakantieopvang vindt altijd plaats in ‘midweken’ van zondag tot en met vrijdag (de zomervakantieweken) of maandag t/m vrijdag (alle overige vakantieweken).

Regelmatig organiseren wij de vakantieopvang op een leuke groepslocatie, waar van alles te doen is voor jonge maar ook oudere kinderen. Ook hebben we een aanbod van zogenaamde ‘huisjesweken’ op een vakantiepark voor die kinderen die wat meer behoefte hebben aan privacy. Op sommige locaties is het zelfs mogelijk om te slapen in een eigen tentje, hoe leuk is dat? Ook dat geeft even rust en privacy en kunnen de kinderen in de ochtend hun gezellige gezicht weer opzetten!

Door de BeActive vakantieopvang is er even wat ruimte tussen ouders en kinderen. De kinderen hebben een leuke tijd en leren vaak heel veel in een andere omgeving. De ouders hebben even niet de zorg en daardoor de mogelijkheid om de batterij weer op te laden, een win-win situatie dus! En ouders hebben extra rust omdat de BeActive begeleiders ervaring hebben met kinderen met een indicatie, dat geeft zekerheid en een goed gevoel. Tijdens de vakantieopvang worden leuke activiteiten georganiseerd. Denk aan gezelschapspelletjes, uitjes met de groep en heel veel buitenactiviteiten. Klik op de link hieronder voor meer informatie:

Vakantieopvang

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stuur dan even een email naar info@123beactive of bel ons via 036-5305217. Neem gerust contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.