BEKIJK AL ONZE

ACTIVITEITEN.

Beleef de leukste tijd.

Van leuke weekendopvang tot een week vakantie, er is voor ieder wat wils! Onze begeleiders kijken er al naar uit, jullie ook?

Wij snappen heel goed als nog een beetje spannend is. Misschien ben je niet de enige? Daarom hebben wij hieronder acht dingen benoemd die niet zo leuk zijn aan de weekend- en vakantieopvang bij BeActive. Wij hebben namelijk gemerkt dat dit achteraf vaak best meevalt!

Kennismaken

Kinderen op pad

1. De eerste stap naar hulp of ondersteuning, dat is pittig.

Soms loopt het niet zo lekker thuis, op school of bijvoorbeeld in de omgang met vrienden. Daar hebben veel kinderen en jongeren mee te maken. En hun ouders of verzorgers dan natuurlijk ook. De eerste stap naar hulp of ondersteuning is soms pittig. Dat merken we bij BeActive als we voor de eerste keer contact hebben. We vragen dan door over het kind, is er al een indicatie, wat zijn de doelen voor de opvang en wat is de gezinssituatie? En we geven aan of de vraag bij BeActive past en wanneer we kunnen starten. Best intensief dus maar met een goed doel! Want als wij goed doorvragen, kunnen we goed en snel de opvang starten.

2. Financiering van de opvang, wat een gedoe!

Want elke situatie is anders. Gaat het alleen om weekendopvang of is er ook behoefte aan vakantieopvang? Best een puzzel die ook nog eens per gemeente of regio verschilt. Gelukkig hebben we daar bij BeActive ervaring mee en zijn we gecontracteerd bij gemeentes in heel Nederland. Daarom lukt het vaak om een oplossing te vinden voor de financiering, in de vorm van Zorg in Natura (ZIN), PGB of misschien een maatwerk-arrangement.

Kosten

Weekendopvang

Themaweekend

Vakantieopvang

Partner voor professionals

3. En dan begint het grote wachten…

Soms is dat zo, maar vaak ook niet. Want bij BeActive hebben we geen wachtlijsten. Dat komt omdat we op de locaties van CenterParcs of Landal werken en bij extra vraag, extra huisjes in kunnen zetten. Ook hebben wij een mooi bestand met gemotiveerde oproepbegeleiders. Daar ligt het dus niet aan, het juiste groepje vinden is soms juist de uitdaging.

Hierover meer weten?

4. Hmmm, hebben we een passend groepje?

In de opvang en begeleiding bij BeActive staat de groep centraal. Wij werken zoveel mogelijk met vaste groepen in de weekendopvang want dit geeft structuur, rust en duidelijkheid. Heel fijn voor ouders en kinderen! Alleen het vinden van het juiste groepje is niet altijd eenvoudig. Er wordt hier namelijk rekening gehouden met wat de leeftijd en de belevingswereld van het kind is. Past daar beter een rustig groepje of beter een wat meer actief groepje bij? Onze coördinatoren piekeren daar soms flink over. Vaak lukt het ons om in een keer het juiste groepje te vinden en houden we deze groep jarenlang in stand. Soms lukt dat niet direct maar blijven we ons best doen totdat we de goede match hebben. Kortom, dit is soms een lastig traject maar zodra het lukt levert dit veel op.

5. De eerste keer je kind brengen, slik…

Weer zo’n spannend moment. Op vrijdagmiddag je kind brengen bij BeActive en hem of haar pas op zondagmiddag weer zien. Dat levert wel eens een brok in de keel, spanning of zelfs wat weerstand op. Voor de ouder of de verzorger de eerste keer, voor de mensen bij BeActive is dit wat bekender en vertrouwder. Daarom bellen we regelmatig voor een update. Wij bieden de mogelijkheid aan de ouders en kinderen om voor het eerste weekend eerst even een middagje kennis te maken. Voor sommige gezinnen helpt dit om de spanning een beetje weg te nemen. Uiteraard doen we er alles aan om er een fijne, welkome en soepele start van de opvang van te maken. Gelukkig lukt dat vaak! En als er op zondagmiddag teruggekeken kan worden op de enthousiaste verhalen en leuke activiteiten, voelt het de volgende keer al een stuk meer vertrouwd.

6. Opvang op een vakantiepark, is dat niet veel te duur?

Voor de mensen bij BeActive is het niet leuk om vaak uit te moeten leggen waarom we de opvang meestal op vakantieparken organiseren. Wij moeten ons dan vaak verdedigen omdat het ‘heel duur’ zou zijn terwijl wij natuurlijk alleen huur betalen voor de momenten dat we er zijn. Deze leuke en aansprekende locaties zorgen er juist voor dat de kinderen graag naar de opvang komen. Op die manier wordt BeActive een rustpunt in het gezin, kunnen de ouders op ons rekenen en bieden wij de mogelijkheid om elke maand een weekend weer even op adem te komen.

Kinderen in Hangmat BeActive

7. Naar de weekendopvang en dan regent het…

Dit is zeker iets wat niet leuk is maar toch proberen wij er altijd samen een mooi weekend van te maken. We plannen dan leuke activiteiten zoals samen koken, naar het zwembad of overdekt marshmallows roosteren. En vergeet de BeActive-bus met honderden spelletjes, Dvd’s en ander vermaak niet! Die staat altijd klaar om leuke activiteit te faciliteren voor in het huisje.

8. En dan die regels, die hebben wij ook hoor… 😊

Thuis zit je er niet altijd op te wachten en bij BeActive hebben we ze ook. Regels. Over schermtijd, bedtijd, de taakverdeling in het huisje en hoe we met elkaar omgaan. Niet altijd leuk maar wel duidelijk en een houvast voor kinderen en ouders. En als je ze eenmaal gewend bent, vallen ze ook wel weer mee. Net als de BeActive-begeleiders en coördinatoren trouwens…

Dat waren ze dan.

De 8 dingen die niet leuk zijn aan de weekend- en vakantieopvang bij BeActive. Denk je na het lezen hiervan toch dat wij iets voor je kunnen betekenen? Of heb je een vraag? Stuur dan even een email naar info@123beactive of bel ons via 036-5305217. Neem gerust contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.