EVEN UITBLAZEN.

19 april 2021

Moeders (en soms vaders) aan de lijn. Een flink gedeelte van mijn werk is het voeren van telefoongesprekken met ouders die het lastig hebben. Ze hebben te veel op hun bordje en zoeken naar hulp en ondersteuning. Het is meestal een verhaal van de combinatie: een druk gezin, met 1 of 2 flink wat drukkere kinderen ertussen, vaak is een gedrags- of ontwikkelingsprobleem aan de orde. Dat vertaalt zich dan naar heftige uitdagingen op school, thuis en in het gezinsleven. Regelmatig is er in het gezin sprake van een scheiding en staat moeder er alleen voor.

Wat kan BeActive doen? Kan mijn kind bij jullie terecht om een leuke tijd te hebben zodat ik even kan uitblazen en een weekendje ‚Äėvrij‚Äô heb?¬†Daar gaat het dan over.¬†Het antwoord op die laatste vraag is heel vaak ‚Äėja‚Äô. Als het kind tenminste bij ons past qua profiel, er een indicatie is voor het kind en we de financiering rond kunnen krijgen. Ik vertel over de volgende stap: een intake met onze co√∂rdinator en daarna direct duidelijkheid over de startdatum van de weekendopvang (vaak al binnen 1 tot 3 weken).

En daar maken we de moeders aan de lijn steeds weer erg blij mee!

 

Geschreven door Marco den Hartog

Geen wachtlijsten?

Bijzonder dorp!

19 april 2021

De BeActive locaties aankomende zomer. Vandaag: locatie Jeugddorp De Glind (zo heet het echt)! Dit leuke dorpje is heel bijzonder.